STØTTESPILLER: Magnus Carlsen følte med Garry Kasparov i går. Her er de sammen under åpningen av Norway Chess tidligere i år. Foto:Ole Kristian Strøm,VG

Carlsen om Kasparov-smellen: - Det ble veldig mye

TROMSØ (VG) Magnus Carlsen (23) vant igjen i sjakk-OL. Men han var mest opptatt av det sviende nederlaget til Garry Kasparov i kampen om president-tittelen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg synes Kasparov var en mye bedre kandidat, men jeg må bare leve med det, og prøve å samarbeide med den ledelsen (Kirsan Iljumzjinov) som ble sittende, sier Magnus Carlsen.

- Synes du det er vanskelig, siden du har gått ut med støtte til Kasparov?

- Nå er det bare «ti sekunder» siden jeg fikk vite resultatet av valget, så det må jeg tenke nærmere på, svarer Carlsen.

At Kasparov tapte så klart som 110 mot 61 stemmer hadde han følgende kommentar til: - Det ble veldig mye.

I NRKs studio etter seieren over tyrkiske Dragan Solak (vant etter 60 trekk med hvite brikker) sa Carlsen at det «nødvendigvis ikke er bra for sporten» at Iljumzjinov får fire nye år. Han la til at 19 år med makten, og et tvilsomt rykte i tillegg, da var det ikke så vanskelig å ønske endringer.

Nederlaget til Kasparov betyr at revansjeoppgjøret mot Viswanathan Anand etter all sannsynlighet blir spilt i OL-byen Sotsji i tidsrommet 7. - til 28. november. Kasparov hadde andre planer. Trolig i USA.

- Det er fokus på OL nå. Ingen kontrakter er signert, og det er dét jeg forholder meg til, sier Magnus Carlsen.

Det norske laget spilte 2-2 mot Tyrkia i dag. Carlsen seiret mot Dragan Solak, Jon Ludvig Hammer spilte remis mot Mustafa Yilmaz, Leif Erlend Johannessen spilte remis mot Alexander Ipatov og Simen Agdestein tapte mot Emre Can.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder