Haugesund slo Sarpsborg 08 etter uværs-pause

Deane: - Jeg ville jo selvfølgelig hatt omkamp

Måtte stoppe kampen på grunn av uvær

SARPSBORG (VG) Sarpsborg 08 - Haugesund 0-2 (0-1) Haugesund er i flytsonen og var i ferd med å påføre Sarpsborg 08 sitt første hjemmetap siden september i fjor. Så kom uværet og stoppet kampen.

 • Hanne Skjellum

Artikkelen er over seks år gammel

Ni mål scoret Sarpsborg 08 og Haugesund til sammen i forrige serierunde. På Sarpsborg Stadion var det bare bortelaget som sto for målene. Men 11 minutter før full tid måtte kampen stoppes.

Et forferdelig uvær inntok Sarpsborg og spillerne ble sendt i garderoben. På stadionanlegget informerte de om at de ville komme tilbake med mer informasjon. Tribunene ble fort tomme, og godt var det. For med nedbør som lignet på Niagara Falls, og kraftig lyn og torden, ville det vært umulig å spille fotball.

- Jeg føler jeg tok den riktige beslutningen med hensyn til sikkerheten til spillerne. Heldigvis fikk vi fullført kampen, sier dommer Brage Sandmoen til VG.

Beskjeden over stadionanlegget, var at kampen vil kunne bli utsatt i opp til 45 minutter.

- Det er helt greit å vente. Det er ikke noe man opplever så ofte det. Et helt forferdelig vær, men vi vil gjerne ha kampen fullført, sier familien til Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen.

- Jeg har sett lignende vær, men ikke i Norge. Det er bedre å bare fullføre kampen synes jeg, men lyn er skummelt, sier Bojan Zajic.

Målene

Det var stort sett bare de i underkant av 100 bortesupporterne som ble igjen på stadion da uværet inntraff og de søkte ly under taket på hovedtribunen.

20.23 blåste dommeren i gang kampen igjen. Åtte minutter senere, regnet det kraftigere enn noen gang.

- Det er unikt med været. Jeg skal ikke krangle med dommer eller forbund, for de gjorde det de måtte. Jeg ville selvfølgelig hatt omkamp, men det er rettferdig nok for Haugesund var det beste laget i dag. Vi fortjente ikke noe annet, sier Sarpsborg-trener Brian Deane.

Det var fortsatt sol, da Tor Arne Andreassen (31) sendte Haugesund i ledelsen. Med en knallheading i nettmaskene drøye fem minutter før pause, sikret han sin første scoring i årets Tippeliga - og det i sin 300. kamp for Haugesund.

- Det er tredje gang jeg scorer her og jeg pleier å score i jubileumskamper, så det lå litt i lufta, sier Andreassen med et glis.

Etter pause var det, ikke overraskende, Christian Gytkjær som satt inn sitt 10. for sesongen og 2-0 til Haugesund.

- Det er skuffende at hjemmerekorden ryker. Vi så ikke ut som et lag som ville løfte standarden og vinne. Vi har vært gode etter pause, så det er veldig skuffende, sier Deane.

- Vi er litt på glid. Vi har marginene med oss. Vi scorer i dems beste periode og det er gunstig. Jeg synes vi er flinke utover i kampen, sier Haugesunds sjef Jostein Grindhaug.

Sjansefattig

Det nærmest startet med et sukk på Sarpsborg stadion, da Duwayne Kerr bommet totalt på ballen, i det som skulle være et enkelt tilbakespill. Men heldigvis for hjemmelaget havnet ikke utspillet i beina på en Haugesund-spiller og de blå og hvite fikk klarert.

Haugesund hadde ballen mest i åpningsminuttene, men Sarpsborg var nære en scoring etter 11 minutter. En lang ball fra Kjetil Berge gikk rett i beina til Martin Wiig på gjennomløp, men sistnevnte fikk ingen god førsteberøring og kom aldri til en skikkelig avslutning.

Maic Sema gjorde det utrivelig for Sarpsborgs forvarsrekke, og ved to anledninger banket Alexander Stølås ballen i nettveggen. Også Bojan Zajic viste frem skuddfoten, men ballen sneiet hjørnet på Haugesund-målet.

DOBLET: Haugesunds Christian Gytkjær gratuleres etter 2-0 scoringen mot Sarpsborg 08. Foto:,

Jubileumsscoring

Drøye ti minutter senere kom kampens første, store sjanse. Et innlegg Claes Phillip Krongberg gikk rett i beina på Nicolai Feldballe. Men skuddet fra rundt fem meter, gikk via et Haugesund-bein og utenfor.

Sarpsborg tok over mer av spillet, men det skulle vise seg å bli Haugesund som klarte å få ballen i nettet. En corner fra høyre fant hodet til Tor Arne Andreassen. Og i sin 300. kamp for FHK, headet han ballen kontant bak Kerr seks minutter før pause.

Sarpsborg gikk rett i angrep etter pause. Først gikk et forsøk like utenfor. Deretter ropte laget på straffe, da et innlegg traff skulderen til en Haugesund-spiller like etter. Corneren ble også farlig, men Kristiansen stoppet forsøket.

Doblet

I stedet kjørte Haugesund på og på første mulighet satt den. Anyora dro til, men bommet på skuddet. Ballen trillet i stedet inn i boksen hvor Christian Gytkjær sto helt alene. Han skøyt opp i tverrligger og i mål. Dermed viste resultattavla 2-0 til gjestene fem minutter ut i andre omgang.

Samme mann kunne økt ledelsen 18 minutter ut i omgangen, men skuddet fra dansken sneiet stolpen.

Værgudene virket ikke mer fornøyd enn hjemmepublikummet og da lyn- og tordenværet kom inn over Østfold-byen, reiste mange seg og gikk. Heller ikke dommer Brage Sandmoen fant det forsvarlig å fortsette og sendte spillerne i garderoben 10 minutter før slutt.

Heller ikke etter en lengre pause på 44 minutter, klarte Sarpsborg å endre kampbildet og Haugesund kontrollerte det hele inn til 2-0 sier.

- Det var tungt å skulle gå ut igjen etter så lang tid. Vi hadde sittet i garderoben og spist banener og slikt. Heldigvis holdt seieren inn, sier målscorer Andreassen.

Les også

 1. Haugesund knuste Start: - De så ut som Barcelona

  HAUGESUND (VG Nett) (Haugesund – Start 5-1) Haugesund gjorde kort prosess mot Start etter pause, og tok et solid steg…
 2. Matchvinneren om Glimt etter ellevill målfest: – Hadde dårlig selvtillit og var svært stresset

  BODØ/OSLO (VG) (Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 3-4) Syv mål og to straffer.
 3. Brutal dom over Tippeligaklubbene: Økonomiekspert: – Kan ikke lenger leke butikk

  Trenersparkinger, kronerullinger og Europa-fiaskoer. Det meste var bedre før for norsk fotball.
 4. Scoringshelten feiret med å takke kompisen

  SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08-Aalesund 3-2) Da Martin Thømt Jensen (24) scoret sitt første Tippeliga-mål i kveld, løp han…

Mer om

 1. Sarpsborg 08
 2. FK Haugesund

Flere artikler

 1. Ble redd av uværet

 2. Sarpsborg stoppet LSK: - Ikke vår oppgave å underholde

 3. Applauderte egen fulltreffer fra tribuneplass: - Scoringen til Bojan var ren klasse

 4. Sarpsborg 08 vant 2-0 på Åråsen: Zajic og Wiig på vei mot ny cupfinale

 5. Olsen-perle i Glimt-seier

 6. Super-Zajic sørget for Sarpsborg-seier

Fra andre aviser

 1. Uvær stoppet to eliteseriekamper

  Bergens Tidende
 2. Haugesund tok seg bort fra bunnplassen

  Aftenposten
 3. Første hjemmesmell for Sarpsborg

  Fædrelandsvennen
 4. Zajic og Wiig senket Lillestrøm

  Bergens Tidende
 5. Zajic og Wiig senket Lillestrøm

  Aftenposten
 6. Haugesund tok seg bort fra bunnplassen

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder