GULLTRENER: Christian Berge vant en ny tittel med Elverum, men kan ha ledet klubben for siste gang. (Foto: GEIR OLSEN)
GULLTRENER: Christian Berge vant en ny tittel med Elverum, men kan ha ledet klubben for siste gang. (Foto: GEIR OLSEN)

Vil ha rask Christian Berge-avklaring

Elverum ber Norges Håndballforbund om å få opp farten

SPORT

Landslagets vikarsjef vant sin femte tittel med klubben

ELVERUM (VG) (Elverum-Bækkelaget 29-29, sammenlagt 59-52) Kanskje ledet han Elverum for siste gang. Nå legger klubben press på Norges Håndballforbund for å avklare Christian Berges trenerfremtid.

Publisert: Oppdatert: 21.05.14 21:15

Den vikariende landslagssjefen hadde ingen problemer med å vinne sin femte tittel i løpet av seks år i Østerdalen. Elverum vant sluttspillet som de ville tross uavgjort i den avgjørende finalen. Nacor Medina Perez smalt inn 10 mål og revansjerte seg kraftig etter det røde kortet og angrepet på tilskueren i den første finalen..

Kommende mandag samler Christian Berge landslaget foran VM-kvaliken mot Østerrike i juni. I løpet av måneden skal NHF avgjøre om Berge blir en permanent løsning. Han har søkt jobben.

Men Berge har to år igjen av kontrakten med Elverum og klubben ber nå NHF få opp farten.

- Vi er klare som et egg til å gå i forhandlinger. Desto lenger forbundet venter med å komme ut av skapet, desto større blir risikoen for oss. Alt har sin pris. Men vi vet at Christian ønsker seg denne jobben og skal prøve å tilrettelegge for at det blir slik, sier daglig leder Jostein Borkhus.

- For Elverum er det problematisk å vente til midt eller i slutten av juni. Jeg skal ikke være vanskelig, men vil gjerne også ha en rask avklaring. Klubben har ingen ny løsning på plass, sier Christian Berge til VG

Tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen har for lengst kritisert NHF og bedt dem ansette Berge uten noen søknadsprosess.

Berge har i dag tidligere Elverum-trener Alex Stefansson som sin assistent. Men klubben sier de ikke har noen trenerløsning klar om Christian Berge forsvinner.

- Det er en fjær i hatten for både oss og Christan Berge. Han har gjennom seks år møysommelig satt et fotavtrykk i Elverum som ikke forsvinner med det første. Vi er klar over at vi har Norges beste trener, sier Borkhus.

Etter at Robert Hedin trakk seg i februar har Berge delt tiden mellom Elverum og landslaget. Men det kommer ikke til å fortsette om Berge får jobben.

- Det eneste som er aktuelt er en landslagssjef på heltid, forsikrer håndballpresident Karl-Arne Johannessen.

En fullt Terningen Arena med 1992 tilskuere hyllet Berge og laget etter en sesong som har gitt sølv i serien og seier i sluttspillet. Keeper Morten Nergaard gjorde som vanlig en sterk finale - med 16. redninger. Nacor Medina Perez ble kåret til finalens beste spiller.

- Det har vært en spesiell uke. Jeg har har stort sett blitt tatt veldig godt vare på av folk i Elverum, men har også fått noen kommentarer om at jeg burde kommet meg hjem igjen. Det var veldig viktig for meg å bevise at jeg er her for å spille håndball. Det klarte jeg i dag, sier Medina etter 10 scoringer og mye godt spill.

7-målsscorer Iso Sluijters og playmaker Andreas Rönnberg forlater nå klubben, men avklaringen av Christian Berges fremtid er det håndballbyen ved Glomma er aller mest opptatt av.

- Har ikke en ny trener på plass.

Her kan du lese mer om