PÅ NORSKE SKJERMER: LeBron James (t.h) og Miami Heat begynner på ny sesong i oktober. Det kan du se på Viasats kanaler. Foto: Afp

Viasat kjøper rettighetene til NBA

Basketforbundet: - Helt fantastisk - dette har vi savnet!

Gladnyhet til norske basketballfans: Fra og med i høst kan du se stjerner som Kobe Bryant og LeBron James på norsk TV.

  • Fredrik Saltbones
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

«Viasat fortsetter satsingen på amerikanske idretter og har sikret seg rettighetene til NBA i ett år», skriver Viasat i en pressemelding.

-Basket er en svært populær idrett med stor tilhengerskare i Norge. NBA er den største basketligaen i verden der de store talentene spiller. Vi har stor tro på NBA kommer til å bli en viktig rettighet for Viasat Sport og Viaplay, sier sportssjef i Viasat, Stian Kleppo.

- Helt fantastisk

Generalsekretær i basketballforbundet, Hanne Elisabeth Sogn, hadde ikke fått med seg nyheten da VG kontaktet henne i dag.

- Dette er helt fantastisk å høre. Det er helt opplagt at vi har savnet verdensidretten basket på norske TV-skjermer, sier Sogn, som ikke kan få overrakt nyheten til kollegene sine fort nok.

NBA-sesongen starter i slutten av oktober og Viasat vil vise tre direktesendte kamper hver uke, på Viasat Sport HD og Viaplay.

LeBron James, Kobe Bryant og Kevin Durant er bare noen av stjernene som nå kan ses på norske skjermer.

Håper på økt rekruttering

- Ikke for å snakke negativt om nordiske grener, men det er ganske utrolig hvor mye plass det får i rikskringkastningen. Gi folket de store idrettene! I norsk sammenheng, aner vi ikke hvor stort basket er internasjonalt, sier generalsekretæren.

I dag er det rundt 10.000 personer som er tilknyttet basketforbundet. Sogn håper NBA-kamper på norsk TV, kan øke rekrutteringen. Hun ble generalsekretær i 2011 og satte seg et mål om å øke antallet medlemmer til 25.000 innen 2022.

- Dette blir en gratis drahjelp. Det handler jo litt om å ha noen helter å se opp til. Først vil det ha noe å si for de som er aktive i idretten fra før. Så vil det også øke interessen fra andre, sier Sogn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder