TOPPOPPGJØR: Magnus Carlsen (t.h.) og Levon Aronian, her fra et parti under fjorårets Sinquefield Cup, deler teten i årets utgave av den prestisjetunge turneringen. Foto:Stringer,NTB scanpix

Toppopgjøret endte med remis

(Levon Aronian - Magnus Carlsen 0,5-0,5) Toppoppgjøret i Sinquefield Cup mellom Levon Aronian og Magnus Carlsen endte i remis. Dermed deler de to fortsatt teten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det ble klart etter litt over to timer ved brettet. Litt over klokken 22 norsk tid strakk de to, som i forkant av turneringen var på treningsleir sammen, frem hendene og endte partiet etter 32 trekk.

– Jeg forventet ikke det han spilte, så jeg prøvde å improvisere litt, sier Magnus Carlsen, som synes det var et helt greit resultat.

For med 0,5 poeng med svarte brikker mot Aronian, er det fortsatt uendret i toppen av Sinquefield Cup. Både Carlsen og Aronian står med fire av seks mulige poeng, men den norske verdensmesteren har en liten fordel i og med at han har to hvite partier på de siste tre rundene igjen.

VGs SJAKKSTUDIO: Slik utspilte toppoppgjøret seg - trekk for trekk

Men også Aronian var fornøyd med remis, i det som var et heller udramatisk parti.

– Jeg håpet å få en spillbar stilling og pushe for seier, og jeg trodde jeg fikk det. Men så gjorde jeg en unøyaktighet som nøytraliserte det, sier han.

PS! Søndag spiller Magnus Carlsen med hvite brikker mot Alexander Gritsjuk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder