Viktor Durasovic leverte glimrende innsats i double-turneringen for juniorer i US Open, men han og romanske Nicolae Frunza måtte seg seg slått i semifinalen. Foto:Espen Hildrup/Norges Tennisforbund,

US Open-finalen røk for Viktor (17)

Norske Viktor Durasovic (17) fra Nordstrand og hans romanske partner Nicolae Frunza var kun et semifinaletap unna å nå en sensasjonell finale i double-turneringen for juniorer i US Open.

  • Steinar André Danielsen

Artikkelen er over fem år gammel

Etter å ha imponert stort de siste dagene ved å spille seg helt frem til semifinalen i US Open, var det kun den brasilianske duoen Rafael Matos og Joao Menzes som fredag kveld sto i veien for en finaleplass for norske Durasovic og romanske Frunza.

Duoen leverte ingen svak semifinale, men de brasilianske motstanderne ble til slutt for sterke og vant semifinalen i double-turneringen for juniorer med settsifrene 6-4, 6-3.

Uten at det var grunn til å deppe av den grunn. Idrettssjef Øyvind Sørvald er nemlig klar på at innsatsen til det norske stortalentet har vært fantastisk, og at tapet fredag egentlig må sies å være en seier for fremtiden.

– Det Viktor har gjort er kjempestort, og jeg synes det er interessant å se at han tar dette nivået og bekrefter talentet han har, sier Sørvald til TV 2.

Røk tidlig i singelturneringen

I kvartfinalen slo Durasovic og Frunza til med en solid seier (7-6, 6-4) mot en amerikansk-nederlandsk duo som var femteseedet.

– Når du vinner mot verdens beste juniorer – da spiller du god tennis, sa Sørvald til TV 2 fredag.

Durasovic, som har bosniske foreldre, deltok også i singelturneringen. Der ble det tap i første runde.

– Han var fantastisk i de to kvalifiseringskampene. Så spilte han første runde, men var ikke helt på topp. Han var ikke fornøyd med den kampen, sier Sørvald til kanalen.

- Han er ekstrem

Langt mer fornøyd har den norske 17-åringen grunn til å være etter innsatsen i double-turneringen.

– Han stiller enorme krav til seg selv. Viktor er en kar som virkelig vil bli tennisspiller. Han er ekstrem, kanskje litt for tøff mot seg selv til tider. Han har evnen til å trene og jobbe hardt. Han har egenskapene som er viktige, og han er forberedt på å legge ned det som trengs for å bli en internasjonal spiller på sikt, sier Sørvald.

– Er man bra som junior, så er det en indikasjon på at man kan nå et høyt nivå som senior. Gjennomsnittsalderen på topp 100 spillere i verden er 26-27 år. Viktor er 17 nå, fortsetter idrettssjefen til TV 2.

Norges høyest rankede tennisspiller gjennom tidene, Christian Ruud, er også imponert over det Duarsovic leverer i US Open.

– Det er et ekstremt bra nivå over juniortennisen om dagen. Dette var sterkt gjort av Viktor, og viser at han nivåmessig ikke er langt unna det aller beste i verden i sin aldersklasse, sier Christian Ruud til tennis.no.

Mer om

  1. Tennis

Flere artikler

  1. Casper Ruud til topps på verdensrankingen

  2. Slik gjorde Casper Ruud serven til et våpen

  3. Norsk tennis mot etterlengtet opptur: – Må jobbe smartere enn andre

  4. Ruud skeptisk til OL tross drømmestart på 2020

  5. Tennistalentet sikter seg inn mot verdenstoppen: Casper Ruud (16): - Jeg vil bli aller best

  6. Casper Ruuds utvikling: – Jeg tror vi får se det samme som med Nadal

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder