Dobbelt norsk i svensk millionløp

Det ble en helnorsk duell i Jubileumspokalen på Solvalla med én million kroner til vinneren. Support Justice var først på streken og sørget for norsk jubel utenfor den svenske hovedstaden.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Jubileumspokalen er et av årets største travløp i Sverige, og onsdag kveld ble det norsk jubel på Solvalla.

Den norske stjernedueoen B.B.S. Sugarlight og Support Justice var mye betrodd i forkant av løpet, og inn på oppløpet ble det en duell mellom de to hestene.

Mange fikk nok «deja vu» fra Anders Jahres Pokalløp på Jarlsberg tidligere i sommer, da de to hestene gjorde opp om seieren. Den gangen var B.B.S. Sugarlight først på streken, men i dag fikk Support Justice sin revansje.

- Det er helt fantastisk. Dette var stort. Jeg vil hilse hjem til Norge. Dette er stort for norsk travsport. Vi klarte det, sa en tydelig rørt trener og kusk Geir Vegard Gundersen på seremoniplass på Solvalla.

- Vi trenger en slik hest i Norge. Det som er så spesielt er at det er så mange som gleder seg sammen med oss når det gjelder Support Justice, fortsatte han.

Gundersen skrøt også av sin tøffeste konkurrent.

- B.B.S. Sugarlight var utrolig god i dag også. Jeg er glad vi fikk et fint løp denne gangen. Jeg tenkte jeg kom til å vinne med 400 meter igjen, men B.B.S. Sugarlight kom sterkt tilbake på oppløpet. Vi vant knapt, men sikkert. Jeg er stolt over å være norsk i dag!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder