Nattens kamp omtalt som «tidenes beste tittelkamp i lett tungvekt»

UFC-president Dana White vil ha omkamp mellom Jones og Gustafsson

KNALLTØFT: Alexander Gustafsson ga Jon Jones såpass mye juling at seieren like gjerne kunne ha vippet i svenskens favør da dommerne måtte avgjøre på poeng etter fem runder. Foto: AP

UFC-Gustafsson er Sveriges nye superstjerne

Svenske Alexander Gustafsson (26) gikk rett i strupen på verdens antatt beste MMA-utøver Jon Jones (26) i UFC-tittelkampen i lett tungvekt i Toronto.

Artikkelen er over seks år gammel

- For en utrolig kamp! Dette er nok tidenes best tittelkamp i lett tungvekt. Jeg har ingen anelse om hvem som har vunnet, skrek kommentator Joe Rogan etter å ha sett fem intense og actionfylte runder med de to fighterne.

Da dommerpoengene ble lest opp, så gikk alle tre i favør Jones med 48-47, 48-47 og 49-46 i favør Jones - til pipekonsert fra store deler av publikum.

- Jeg har bedt om en skikkelig «dogfight» lenge, og det fikk jeg virkelig nå. Jeg må si til Alexander at dette var min klart tøffeste kamp til nå, jeg fikk virkelig testet krigerevnene mine, sa Jones da han ble intervjuet av nevnte Rogan oppe i buret sekunder etter å ha fått tilkjent seieren.

Da Rogan spurte Gustafsson om han var misfornøyd med dommerpoengene, fikk han følgende svar fra den lavmælte svensken:

- Jeg må bare si tusen takk. Jeg er beæret over å ha fått sjansen til å møte mesteren. Han er mester for en grunn, og jeg kommer til å lære av dette og komme sterkere tilbake. Karrieren min har nettopp begynt.

Forhåndsanalyse: Svensk yndling møter den store eneren

Den aller beste

Gustafsson var ikke like beskjeden da kampen pågikk. Amerikanske Jones var før kampen rangert som den aller beste fighteren i UFC-sirkuset uansett vektklasse, og i løpet av MMA-karrieren hadde han bare ett tap - som følge av en diskvalifikasjon.

Les også: Norske Meek vant på knockout etter 25 sekunder

Med andre ord hadde Gustafsson en svært tøff oppgave foran seg, og han hadde mulighet til å bli den første europeiske tittelholder i UFC.

Han grep sjansen fra start og brukte slagferdighetene sine til å ta kommandoen mot Jones. I den første runden traff han med et høyre kryss-slag som lagde et digert kutt over Jones' høyre øye.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PREGET: Slik så Jon Jones ut etter møtet med Alexander Gustafsson. Kuttet over det høyre øyet skapte store problemer for mesteren. Foto: AP


Jones traff med albuer og spark, men slet med å få tak på sin svenske motstander som han heller ikke maktet å få ned på bakken før i den siste runden. Gustafsson ble da også den første som har fått Jones ned i en UFC-kamp - samtidig som han blokkerte 11 av Jones' 12 nedtaksforsøk.

Forsøkte å avslutte

Kampen var så tett og jevn at Jones fryktet at han var i ferd med å tape på poeng, og etter å ha tatt en titt på klokka mot slutten av den fjerde runden gjorde mesteren sitt ytterste for å avslutte kampen.

Han traff med en knallhard albue midt i panna på Gustafsson etter først å ha snurret rundt. Gustafsson var tydelig rystet og hadde store problemer med å holde seg inne i kampen, men kjempet voldsomt og fikk hentet seg inn i pausen før den siste runden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORSVARTE BELTET FOR SJETTE GANG: Jon Jones (t.v.) har tross sin unge alder på kort tid blitt den største av de alle i UFC. I natt fikk han kjørt seg mot en beskjeden, men nådeløs, svenske. Foto: AP


Kuttet over venstreøyet til Jones blødde kraftig i den siste runden, og mesterens ansikt bar preg av at Gustafsson hadde truffet med mange harde slag.

Begge fighterne gikk for å avslutte kampen i den femte og siste runden, men de var så slitne at de knapt klarte å stå oppreist. De to siste minuttene så Gustafsson ekstremt kjørt ut, men Jones var også tom for krefter og maktet ikke å utnytte det.

To supermennesker

Etter at fyrverkeriet av en kamp var over, så klarte ikke UFC-president Dana White å skjule sin begeistring.

- Hvem vil ikke se en returkamp mot dem? spurte han på pressekonferansen.

NÅDELØS: Renan Barao gjorde kort prosess med Eddie Wineland i den andre runden. Her stopper dommeren kampen. Foto: AP

- I den siste runden fightet de begge med hjertet og ikke noe annet. Dette var en slik kamp der begge fighterne skulle dø. Det trengs to supermennesker for å skape en slik kamp, sa White.

Så spørs det hva brasilianske Glover Teixeira synes om det hele. Han satt ringside og så oppgjøret etter å ha fått klare indikasjoner på at han ville få sjansen mot vinneren. Etter den forestillingen kan det tenkes at han må vente en stund til.

PS! Renan Barao forsvarte tittelbeltet sitt i bantamvekt da han vant på knockout mot Eddie Wineland tidlig i 2. runde. Brasilianeren avgjorde på spektakulært vis da han snurret rundt og traff motstanderen med et hælspark.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder