STRAFFEHELT: Ørjan Håskjold Nyland jubler etter å ha reddet den avgjørende straffen. Han gratuleres av fra v.: Etzaz Hussain, Per Egil Flo og Tommy Høiland. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.

- Nå har vi tre Europa-sjanser

- Molde er tilbake i toppen, fastslår klubblegenden Ulrich Møller (50) og har god tro på E-cup-spill.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Medalje i serien blir tøft, men cupfinale er viktig med tanke på mulighetene for spill i Europa i 2014. Ole Gunnar og trenerteamet har beina plantet på jorden og utvikler laget videre, mener Møller.

- Nå ligger det Europa-sjanse både i cupfinalen og i at Rosenborg tar ligagullet. Og en tredje mulighet er at vi selv tar medalje i serien, smiler Ulrich Møller.

Han synes det var en velspilt og spennende semifinale på Åråsen og ser nå frem til cupfinalen mot drømmemotstander Rosenborg:
- De to formlagene møtes i cupfinalen - bedre kan det ikke bli for Oslo og norsk fotball.

MOLDE-LEGENDE: Ulrich Møller satser på at det blir spill i Europa også i 2014. Foto: Knut E. Svegaarden.

- Redder dette sesongen for Molde?

- Til syvende og sist får Molde en god 2013-sesong. Starten var ikke all verden, men med det Molde har prestert i de siste kampene, så er klubben tilbake i toppen.

Fotballekspert Lars Tjærnås er blant dem som er imponert over hvordan Ole Gunnar Solskjær & co har snudd trenden:

- Målt opp mot alt historisk for klubben er dette en god sesong. Og det aller viktigste er at de har vist at de er i stand til å reise seg etter en tung start.

- Historisk sterkt

- Det vitner om en kultur som har satt seg og om at spillere, trenere og ledere står oppreist når det blåser, mener Tjærnås.

- Nå kan det bli enda en sesong med trofé, og det er historisk sterkt.

Moldes keepertrener - og tidligere Lillestrøm-spiller - Per Magne Misund mener det er typisk at Magne Hoseth utligner på overtid:

- Det er typisk at Magne gjør dette, vi satt faktisk her og sa at Magne var mannen kunne dra frem noe på slutten, sier Misund.

- Jeg får frysninger på ryggen av det han gjør, men det er ikke overraskende. Han er en mann for de store anledningene.
Moldes keepertrener så kampen på en bar på Kypros, og gledet seg storveis over utfallet - selv om han i en årrekke var Lillestrøm-spiller. Nå ser han frem til det han mener er en «drømmefinale» mot erkerival Rosenborg.

- Erkefienden

- I manges øyne er det nok det, og det gjør det spesielt at det er RBK vi skal møte. Det gjør kampen kjempeinteressant, for oss romsdalinger er det erkefienden.

Akkurat den følelsen har ikke Freddy dos Santos, som var Molde-spiller i klubbens forrige storhetstid, da de kvalifiserte seg til gruppespillet i Champions League. Dos Santos husker godt hvem som slå igjennom den gangen.

EKS-MOLDE: Freddy dos Santos unner Magne Hoseth suksessen. Foto: TV2

- Det var da Magne Hoseth hadde sitt gjennombrudd. Vi hadde vel tapt 0-2 for CSKA Moskva borte, mens hjemme kjørte vi over dem og Magne scoret to og la opp til to.

- Er det én mann jeg unner dette, så er det Magne. Å score på straffen, og de to målene, det unner jeg ham virkelig, sier TV 2-profilen.

Den tidligere Vålerenga-profilen er også imponert over måten Molde har hevet seg på utover sesongen.

- Det ble satt spørsmåltegn ved Molde og Ole Gunnar Solskjær, kunne de takle motgangen? Etter syv-åtte runder var det begredelig, men nå har de snudd det. Det er en god trener og et godt lag.

- Jeg tror de har lært mye av den sesongstarten de hadde, og vinner de cupfinalen, er det en god sesong, mener dos Santos.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder