Innbytter-kapteinen sørget for første Molde-seier i Skien - noen gang

Matchvinner Gabrielsen til VG: – Jeg tok ansvar

SKIEN (VG) (Odd-Molde 1-2) Molde hadde aldri vunnet i Skien. Aldri. Men på Skagerak Arena søndag 21. mai 2017 skulle det skje - fem minutter på overtid.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg hørte om dette før kampen, at Molde aldri hadde vunnet her, og da tenkte jeg: «Da vinner vi i dag da ...», sier innbytter-kaptein Ruben Lunan Gabrielsen, som scoret vinnermålet, i det siste av de fem overtidsminuttene dommer Tom Harald Hagen hadde lagt til.

Gabrielsen trodde det nesten ikke selv, siden en annen innbytter, Oliver Berg, hadde utlignet for Odd tidligere i overtiden.

– Jeg tok ansvar, og jeg er ikke vant til å score mål. Så ja, akkurat nå føles det som dette er det største jeg har opplevd på fotballbanen. Men det er akkurat nå, sier Gabrielsen til VG.

– Det som imponerer meg mest er at guttene ikke var fornøyde med det ene poenget, og gikk frem og skapte sjanser, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til VG i pressesonen – mens det spilles musikk for full guffe i Molde-garderoben like ved.

Men heller ikke Solskjær så de tre poenengene trille inn da Odd utlignet tre minutter på overtid.

Det virket som det skulle bli uavgjort - igjen, den niende på 17 forsøk.

Men nei.

La gå at Odd skulle hatt straffespark etter en halvtime, da Olivier Occean ble felt av Babacar Sarr. Men ingen vet hva som da hadde skjedd, om Odd hadde scoret, eller ikke scoret, hva som ville skjedd ut fra de forskjellige scenarioene.

Men det ble Molde, et presset Molde med en litt urolig manager, Ole Gunnar Solskjær, som tok tre viktige poeng i Skien, etter 16 kamper (åtte uavgjorte og åtte tap) siden Odd rykket opp i Eliteserien i 1998 (altså fra 1999-sesongen).

Aursnes tente Molde-håpet

53 minutter gammel var kampen da Molde, som hadde valgt å spille mye ball på egen halvdel, prøve å lokke ut Odd, fikk den muligheten de hadde ventet på. En retur havnet hos en helt upresset Fredrik Aursnes. Plutselig hadde midtbanespilleren all verdens tid, ingen Odd-spillere markerte han i retur-rommet, og ballen gikk hardt i mål.

– Vi var gode defensivt. Og så kom scoringen. Det så bra ut, sier Ole Gunnar Solskjær til VG.

Odd hadde mange sjanser - før Molde scoret. Men det tok tid før de fikk sving på spillet sitt igjen etter at Molde kom foran. Og det virket som Aurnes-goalen skulle bli den eneste.

– Sjansesløsing. Og to straffespark skulle vi hatt, mener Odd-trener Dag-Eilev Fagermo, som mener at det laget hans presterte i 1. omgang var årsbeste.

Men så, på overtid, kjempet innbytter Oliver Berg inn utligningen etter at Vegard Bergan hadde gjort et godt forarbeid. Det så plutselig ut som rekken uten tap mot Molde hjemme skulle forbli siden 1999. Men Odd er laget for å angripe, og et poeng var ikke nok. De fortsatte å angripe.

Molde ville ha mer

PUR GLEDE: Ole Gunnar Solskjær (i midten) jubler etter at Gabrielsen scoret seiersmålet på overtid. Her omfavner han keepertrener Per Magne Misund (til høyre). Til venstre jubler assistenttrener Mark Dempsey. Foto: Trond Reidar Teigen NTB scanpix

Plutselig kom Moldes sjanse. Plutselig var innbytter Ruben Gabrielsen alene med keeper Viljar Myhra. Keeper så ut til å ha reddet, men ballen snek seg over streken - til vill jubel i Molde-leiren, der Solskjær og co gikk bananas på sidelinjen og omfavnet målscoreren.

Og dermed var en av norsk fotballs lengste «rekker» brutt.

For nå har Molde vunnet i Skien.

Den snakkisen ble avsluttet med Ruben Gabrielsens scoring, fem minutter på overtid.

– Lagkameratene tok meg vel imot. Jeg ville bare feire med dem. Vi er en fin gjeng, og vi kjemper for hverandre, sier matchvinner Ruben Gabrielsen til VG.

Høyt oppe etter ny seier: – Vi feier over demNy Trondsen-kanon sikret seieren for Sarpsborg: – Fin den, altså!Tromsø raste etter straffedramaMatchvinner Mendy avgjorde sent: – Min første berøring på ballenSarpsborg 08s keeper truffet av stein etter Trondsens perlemålIngebrigtsen: – Vi må skjerpe oss

Flere artikler

 1. Matchvinner Gabrielsen til VG: – Jeg tok ansvar

 2. «Det blir for dumt å snakke om at Solskjær skal sparkes»

 3. Molde så festkledde RBK-spillere på storskjerm – så spolerte Solskjærs menn trøndernes gullfest

 4. Slo tilbake mot kritikken: – Aldri vært noen krise her

 5. Godset hangler videre: Har (nesten) sluttet å vinne på hjemmebane

Fra andre aviser

 1. Oppgitt Fagermo mener Odd ble snytt: – Det er bryting, ikke fotball

  Aftenposten
 2. Dette er grunnen til at årets Molde-lag kan ta sølvmedalje

  Aftenposten
 3. Solskjær erter Bård Tufte Johansen på Twitter

  Aftenposten
 4. Så viktig er denne mannen for Molde

  Aftenposten
 5. Så viktig er denne mannen for Molde

  Bergens Tidende
 6. Molde-helten etter nok en overtidsseier: – Det er nesten så vi kan føle at det vil skje

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder