Ada Hegerberg til VG: – En ekstrem boost

HAMAR (VG) Aldri har en norsk fotballspiller blitt satt mer
pris på. Ada Stolsmo Hegerberg (21). I dag flyr hun inn i et nytt fotballår med to priser fra Idrettsgallaen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det gir meg en ekstrem boost, sier Hegerberg til VG og hedret foreldrene sine foran 3.500 feststemte i hockeyarenaen i Hamar.

Hun feide inn på Idrettsgallaen i superelegant gullkjole. Like kort som glitrende.

Håndballjentene: Twitter-kok etter ny pris

– Ingen ting er tilfeldig, vet du, meldte hun etter å ha kommet hånd i hånd med kjæresten Thomas Rogne (26). IFK Göteborg-stopperen ville at kvelden skulle være hennes og ga seg selv taleforbud. Men kjærestens betydning kan ikke overvurderes – ifølge spydspissen selv.

– Det trenger jeg ikke å kommentere så mye. Det sier seg selv egentlig, melder hun.

SUKSESS: Ada Hegerberg vant to priser. Årets kvinnelige utøver og fotballens gullball. Foto: Helge Mikalsen VG

Hegerberg har i tillegg selvsagt Champions League-gullet, serie- og cupmesterskap etter en sesong med hele 54 scoringer. 13 av dem i Champions League hvor Hegerberg også scoret i finalen. Hun ble sammen med Cristiano Ronaldo kåret til Europas beste spiller og har i Norge både vunnet Sportsjournalistens pris og Aftenpostens gullmedalje.

Puh!

Hegerberg i høst: Ga bort prisen som årets NISO-profil

Hegerberg-showet startet allerede midt under NRKs Lotto-trekning. Hun mottok den norske gullballen – tidligere Kniksen-prisen – for andre året på rad.

– Det her er helt urolig. Jeg vet ikke hvor jeg skal starte egentlig, sa hun.

– Det har vært en utrolig stor respons. Over all forventning. Jeg prøver bare å ta til meg alt skryt, men likevel fortsette med den harde jobben og komme tilbake til hverdagen, understreker hun.

– Det er stort. Fordi det har vært utrolig stor støtte fra Norge og fra folk hjemme, som virkelig har fulgt med på hva som har skjedd. Det overrasker meg ikke når det er snakk om et Champions League-gull, men likevel så er det ikke noe man er forberedt på når det først skjer, forklarer hun.

Les også: Hegerberg og Ronaldo best: – Utrolig følelse

– Men det forandrer ingen plan på hvor jeg vil hen. Jeg fortsetter med den samme målbevisste jobbingen som tidligere. Kanskje enda mer.

Allerede søndag starter 2017 for Lyon med cupkamp mot Ambilly. Hegerberg fikk lov av klubben å ta en avstikker til Hamar lørdag kveld, men skal tilbake til Frankrike i dag.

Hun hadde juleferie hjemme i Norge fra 21. desember før hun dro til Spania med klubben etter nyttår.

– Jeg har fått trent med pappa og kjørt litt fysisk for meg selv. Det har vært en veldig fin tid.

2017 starter for alvor med Champions League-kampene mot Wolfsburg i mars. Til sommeren skal Norge ut i EM-sluttspillet i Nederland.

– Året blir er veldig spennende. Jeg skal fortsette å ta nye steg som fotballspiller og ser frem til et spennende landslagsår og fortsette å kjøre på med klubb. Det blir mange veldig store kamper fremover og det blir en spennende utfordring å forsvare det vi klarte i fjor.

Bryte-Berge: Rørte samboeren med giftermål

– Hva skal du bli bedre til?

– Jeg skal bli bedre på alt. Vi snakker ikke om at jeg skal score like mange mål, men hele tiden ta de små stegene. Jeg vet hva jeg er god på og jeg vet hva jeg kan bli bedre på. Jeg vet hvilke svakheter som skal rettes på og den jobben skal gjøres i lang tid fremover, sier Ada Hegerberg.

Idrettsgallaen ble dominert av bryteren Stig André Berge. Men flere sterke kvinner ble hedret. Håndballjentene ble igjen kåret til Årets Lag, men uten at noen av de 20 EM- og OL-spillerne var på plass hockeyarenaen i Mjøsbyen. Suksesstrener Thorir Hergeirsson mottok prisen på vegne av jentene.

Sarah Louise Rung (27) hadde seks priser fra før da hun trillet inn på Idrettsgallaen ledsaget av lillebroren sin, Kristoffer (21). Handikap-svømmeren med to gull og fem medaljer fra Paralympics ble kåret til Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver.

– Det blir en utrolig hyggelig kveld om det blir pris eller ikke. Det er fint å være sammen med idrettsfamilien, sa prisgrossisten til VG på den røde løperen.

Etter en god pause etter Rio-opplevelsen har Rung bestemt seg for å fortsette karrieren.

– Nå blir det opptrening og så blir det VM i New Mexico i oktober. Det går i høyden og blir en helt ny utfordring for meg. Vi skal ha to treningsleirer i høyden. Totalt seks uker i høyden.

Men lørdag kveld holdt hun seg på høyden hele veien.

Sammen med «the lady in gold», Ada Stolsmo Hegerberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder