Magnus Carlsen under Norway Chess 2022 i Stavanger tidligere i år. I helgen sikret han seieren i Champions Chess-finalen.

Carlsen om Champions Chess-seier: − Definitivt en av mine bedre turneringer

Allerede før søndagens runde hadde Magnus Carlsen sikret seieren i Champions Chess-turneringen. På siste dag vant han 3–1 over polske Jan-Krzysztof Duda.

  • NTB
Publisert:

Runden, der Carlsen startet med hvite brikker, startet med remis, før nordmannen tok det neste partiet. Så fulgte nok et remisparti.

I det siste partiet før det eventuelt ville ha gått over i lynsjakk, vant Carlsen igjen med svarte brikker, og dermed var seieren hans.

Unik prestasjon

Selv om turneringen allerede ble sikret lørdag, hadde Magnus Carlsen noe spille for. Han klarte den unike prestasjonen å vinne alle de sju kampene.

Carlsen tok 20 av 21 mulige poeng, ifølge TV 2. Overfor kanalen vedgår verdenseneren at han kanskje fikk «litt bedre betalt» enn han burde poengmessig.

– Men det er definitivt en av mine bedre turneringer. I går var jeg sliten, men i dag har jeg bare vært glad. Det har vært en glede å spille, selv om spillet har vært litt opp og ned. Det var utrolig deilig å komme på siste dag og vite at jeg ikke har noe press og bare kan kose meg, sier Carlsen.

Ikke nok revansj

Han har tidligere gått på tap mot polske Duda, og fikk dermed en slags revansj søndag.

– Pussig nok presset han meg i begge svart-partiene sine. Han er en sterk spiller. Men, som jeg sier, å vinne en gang er ikke revansj. Jeg ble jo slått ut av ham i verdenscupen, og det vil jeg aldri kunne få revansj for i min bok, sier Carlsen.

Turneringen i San Francisco ble spilt delvis over nett. Noen spillere var til stede, mens andre satt hjemme. Den norske sjakkstjernen var på plass i USA.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no