TREKKER SEG: Bjørn Petter Ingebretsen gir seg som Strømsgodset-trener. Her fra seriekampen mot KBK på Marienlyst i april. Foto: Terje Bendiksby/ NTB Scanpix

Daglig leder til VG: Flere har tatt kontakt med Godset om trenerjobben

DRAMMEN (VG) Strømsgodset har startet prosessen med å finne en ny hovedtrener etter at Bjørn Petter Ingebretsen (51) trakk seg onsdag. Bare timer etter den nyheten har flere kandidater tatt kontakt med klubben om jobben.

Onsdag formiddag kom nyheten om at Bjørn Petter Ingebretsen trekker seg som Strømsgodset-trener på grunn av helsemessige årsaker.

Daglig leder Dag Lindseth Andersen fikk beskjeden tirsdag kveld. Samtidig som beskjeden kom startet jakten på en ny hovedtrener i Strømsgodset.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Prosessen med å finne en ny trener startet vi med i går. Det er jo det første du tenker når du får en sånn beskjed, forteller Andersen når VG møter ham på Marienlyst onsdag.

– Vi har ikke noen klare kandidater på blokka ennå. Sånn som situasjonen er i dag er det ingen som er aktuelle, men heller ingen som er uaktuelle. Og vi vet at når det er en trenerjobb ledig i Eliteserien, så melder det seg mange som vil, fortsetter han.

– Er det noen som har meldt seg allerede?

– Ja, svarer han.

– Flere personer?

– Ja, det kommer med en gang. Det er sånn det fungerer, og det ville vært det samme i andre klubber også. Men jeg tror nok Strømsgodset ville vært en attraktiv klubb å trene. Både på grunn av historien, beliggenheten og at det er en veldig flott klubb, svarer Andersen.

Spillergruppa fikk beskjeden om avgangen onsdag morgen. Kaptein Jakob Glesnes forteller at det var en tung beskjed å få. Hør hva han sa da VG møtte ham på Marienlyst her:

Ønsker seg en «Godset-mann»

– Vi ønsker å få inn en trener som kan ta på seg Godset-jakka og være en Godset-mann. Ikke en som kommer inn for å skape en revolusjon og forandre klubben. For klubben Strømsgodset og merkevaren Strømsgodset står fjellstøtt i Drammen, og vi ønsker en som kan være med på å videreutvikle det, sier Andersen om hva de nå er på jakt etter.

– Hva vil det si å være en Godset-mann?

– Da er du som den jevne drammenser. Jordnær, ydmyk og ikke slå for mye på stortromma. Men likevel en tøffing som kan stå i det når det blåser litt, svarer Andersen.

les også

«BP» om Godset-knipen: – Overrasket over det. Og veldig skuffa

Assistenttrener Håkon Wibe-Lund vil lede laget mot Vålerenga 16. mai. Han ledet også dagens trening. Han forteller at han ikke har rukket å tenke på hans sjanser til å ta over Strømsgodset som hovedtrener.

– Jeg er blitt bedt om å lede denne treningen og den kampen. Det er mitt utgangspunkt. Selv om jeg har visst det, har jeg ikke tenkt mer på det enn å bli ferdig med den kampen. Alt annet får andre ta seg av, sier han til VG.

– Men ønsker du deg jobben?

– Jeg har ikke rukket å tenke på det en gang, så det er liksom ... Til dét er jeg en assistenttrener for en hovedtrener som jeg har trivdes veldig godt med, som har blitt syk, og som gjør at jeg må steppe inn på kort varsel. Det er det jeg forholder meg til, og jeg tenker ikke noe lenger enn det, svarer han.

Rekdal ikke uaktuell

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har lansert tidligere Start-trener Kjetil Rekdal som kandidat til jobben. Han har vært ledig på markedet siden han ble løst fra stillingen i Start 2. april.

– Kjetil er jo en mann vi kjenner godt fra mange andre sammenhenger. Han har vært her mange ganger både som spiller, trener og TV-ekspert. Folk i klubben kjenner ham, og han vet jo at vi er her, sier Andersen om Rekdal, og legger til at han ikke er uaktuell.

Hør hva «BP» sa etter sin siste kamp som Strømsgodset-trener i videoen under. Kampen mot Viking på Marienlyst endte 0–0:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder