VANT: Casper Ruud knytter neven etter at han og double-makkeren Miomir Kecmanovic tok seg til 2. runde i double på grusen i Paris tirsdag. Onsdag venter Matteo Berrettini i single. Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Dette sirkuset venter Casper Ruud om han vinner – og møter Federer

PARIS (VG) Onsdag har Casper Ruud (20) en veldig sjelden mulighet til å få vise hele tennisverdenen hvem han er. For med seier venter etter all sannsynlighet en legende – og enorm oppmerksomhet.

  • Camilla Vesteng

Artikkelen er over ett år gammel

Matteo Berrettini er ranket som nummer 31, mens Ruud er nummer 63. Onsdag møtes de for å kjempe om en plass i 3. runde og muligheten til å spille mot Roger Federer. Om man tar det for gitt at legenden vinner sin 2. rundekamp.

– Det er en sjanse til å møte en legende i en Grand Slam. Det er en mulighet, en opplevelse og en drøm, sier journalist i franske Le Figaro Jean Julien Ezvan til VG.

Ruuds kamp har estimert start klokken 13.30 på onsdag, men det avhenger av lengden på kampene som spilles før ham på samme bane. Det skal spilles to kamper fra klokken 11.00 før nordmannen skal i aksjon.

les også

Drømmestart for Ruud i French Open: – Føles veldig bra

37-åringen fra Sveits har 20 Grand Slam-titler, men «bare» én fra Paris. Det er flere år siden han spilte her sist, oppmerksomheten er enorm.

EN DRØM: Journalist i Le Figaro, Jean Julien Ezvan, jobbet sent på pressesenteret i Paris tirsdag kveld. Han gleder seg over fremgangen til Casper Ruud og norsk tennis. Foto: CAMILLA VESTENG / VG

– Vinner Casper og møter Federer, så kommer det å bli mange tilskuere. Men publikum kommer til å være med Federer. Det vil han merke. Det så vi tydelig i 1. rundekampen til Federer. Og det vil bli mye TV-tid, sier Ezvan, før han legger til:

– Men det er jo eventuelt en utrolig kamp å få spille for en 20-åring. Da kan han vise alle hvor god han er.

les også

Tennislegenden Wilander spår: Ruud blir topp 30 i verden

Ruud slo Ernests Gulbis 3–0 i 1. runde.

Double-seier

Tirsdag brukte nordmannen dagen til å spille double med makkeren Miomir Kecmanovic fra Serbia. De tok seg til 2. runde ved å beseire Edoard Roger-Vasselin og Ivan Dodig med 2–1 i sett.

– Vi ønsker selvfølgelig å vinne, men vi tar det ikke like seriøst som singlekarrierene våre. I morgen (i dag) kommer jeg nok ikke til å smile og tulle som i dag. Da er det mer alvor og på med «gameface», sa Ruud til NTB etter doubleseieren.

LEGENDEN: Roger Federer vant French Open i 2009. Her er han etter 1. rundekampen søndag. Foto: Liewig Christian/ABACA / ABACA

Trener og pappa Christian Ruud har god tro på at det kan bli seier onsdag.

– Berrettini kommer til kampen med selvtillit, og det er klart det blir en tøff oppgave. Han server bra, så det blir ikke så lett å bryte. Casper må serve bra selv, spille aggressivt og tungt. Det er ingen lett oppgave, men Casper har sjanse til å vinne om han spiller på sitt beste, sa Christian Ruud til VG søndag.

les også

Roger Federer slått ut av 20 år gammel sensasjon: – En kjempebombe

Ben Rothenberg følger tennis tett for New York Times. Han vet mye om den norske 20-åringen, og tror han kan ha en mulighet til å slå Berrettini så Federer-kampen blir en realitet.

HAR TRO PÅ RUUD: Ben Rothenberg i New York Times mener Casper Ruud er en sterk og utholdende spiller. Foto: CAMILLA VESTENG / VG

– For alle unge spillere er det et mål å få spille mot Federer. Jeg vil tro Casper har vokst opp med å se Federer spille på TV. Det er en stor opplevelse for alle å spille mot Federer. Spesielt nå som karrieren hans går mot slutten, så vet de ikke om de får muligheten til å spille mot ham, sier Rothenberg til VG.

Kan få panikk

Den amerikanske journalisten tror Ruud vil møte flere mentale utfordringer om Federer står på andre siden av nettet.

– Det er utfordrende å føle at man hører hjemme i den kampen, og å føle at han fortjener å vinne den, sier Rothenberg og fortsetter:

– Han kan få panikk og tenke: Nå slår jeg Roger Federer. Det skal ikke skje. Det er ikke sånn hierarkiet er. Men han må bare fokusere på seg selv.

– Tror du han eventuelt får bank?

– Nei, han er en hardtarbeidende spiller. Han har god utholdenhet og er sterk. Han spiller mye på grus, mens det er det underlaget Federer liker minst, svarer New York Times-journalisten.

Federer møter Oscar Otte fra Tyskland onsdag.

Elleve ganger French Open-vinner Rafael Nadal møter Yannick Maden, også han fra Tyskland.

Dette sa Casper Ruud etter seieren søndag:

Mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud
  3. Roger Federer

Flere artikler

  1. Tennislegenden Wilander spår: Ruud blir topp 30 i verden

  2. Drømmestart for Ruud i French Open: – Føles veldig bra

  3. Casper Ruud møter Roger Federer i French Open

  4. Federer til VG om å møte Ruud: – Jeg vet mer om faren hans

  5. McEnroe til VG om storkampen: – Casper kommer til å være vettskremt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder