VG+ sender fire hundekjøringsløp

Pluss content

VG+ har sikret rettighetene til å vise fire hundekjøringsløp i vinter i nysatsingen Qrill paws, inkludert Femundløpet og det legendariske Iditarod. Fra 26.-28. januar ser du åpeningsløpet John Beargrease.

Allerede 26. januar begynner det første løpet, det drøye 600 kilometer lange John Beargrease-løpet i Nord-Amerika, som også fungerer som et kvalifiseringsløp til Iditarod. 31. januar begynner Femundløpet her i Norge.

Det store høydepunktet blir imidlertid Iditarod, det mer enn 1 500 kilometer lange løpet fra Anchorage til Nome. Totalt er det fire løp som inngår i en helt ny satsing på sporten, kalt Q-PAWS.

I VGs nye hundekjøring-studio får du all informasjon om når sendingene begynner og annet nytt rundt løpene.

Flere nordmenn hevder seg i verdenstoppen av hundekjøring, og Joar Ulsom gikk helt til topps i Iditarod i 2018. Den firedoble Iditarod-mesteren Dallas Seavey kommer til å kommentere løpene på VG+-sendingene, sammen med hundekjører og forfatter Nina Skramstad.

– Hundekjøring har en lang historie i Norge, og er en naturlig del av vår kultur. Her har vi natur, kultur og dyr pakket inn i samme sport, som nå skal vises på TV. Det er helt unikt, sier Skramstad.

Slik blir programmet for hundesledeløpene på VG + denne våren.

  • 26. januar: John Beargrease. Sendingene begynner klokken 16 norsk tid søndag, klokken 15 mandag og tirsdag, og varer cirka åtte timer.
  • 31. januar: Femundløpet. Sendingene begynner 10 første dag, og 9 de andre dagene, og avslutter cirka klokken 18.
  • 12. februar: Volga Quest
  • 7. mars: Iditarod Finale

PS: Aker BioMarine, med Kjell Inge Røkke som største eier, står bak den nye satsingen på Q-PAWS.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder