I HARDT VÆR: Landslagssjef Krister Sørgård opplevde sinte nordmenns vrede på SMS under og etter herrestafetten. I bakgrunnen Frode Estil. Foto: Scanpix

Sørgård hetset på SMS under løpet

PRAGELATO (VG Nett) Krister Sørgård (35) opplevde ny bunnotering bare to dager etter den forrige, og sinte nordmenn lar sin vrede gå utover ham.

 • Klaus Eriksen

Artikkelen er over 14 år gammel

- Allerede på den første runden kom det en SMS der det sto "Trekk deg nå", sier Sørgård etter stafettblemmen der de norske herrene endte på 5.plass.

Opprørt sjef

Det har landslagssjefen ingen umiddelbare planer om å gjøre. Han tenker fremover til sprinten onsdag, og til slutt femmila søndag om en uke.

Les også:
Ny stafettfiasko søndag

Men at Norge havnet bak Italia, Tyskland, Sverige og Frankrike i OL-stafetten i langrenn, gjorde langslagssjefen opprørt.

- Ja, det er klart jeg blir opprørt. Det er veldig mange år siden vi ikke var på pallen på stafetten i et mesterskap. Vi er ikke her for å komme på 5.plass, sier Sørgård.

Etter 15 km klassisk fredag da Frode Estil endte som beste nordmann på en 17.plass, sa Sørgård at dette var det verste han hadde opplevd i hans karriere som hovedtrener. Nå topper dette seg med klar margin.

- Jeg har vært skiløper siden jeg var fire-fem år, og dette er det aller verste jeg har opplevd, sier landslagssjefen for herreløperne.

Fulgte ikke VM-opplegget

Han er fast bestemt på at laget var det beste Norge kunne stille med (Jens Arne Svartedal, Odd-Bjørn Hjelmeset, Frode Estil og Tore Ruud Hofstad). Han var tilfreds med at Svartedal og Hjelmeset hang på i sine etapper. Rykk i OL-løypene er vanskelig, mener Sørgård.

Men landslagssjefen var ikke fornøyd med at Estil fikk elendige ski og at Hofstad kom til OL uten å være i slag.

- Tore er ikke i den formen han burde vært i. Vi har bommet på opplegget med ham. I VM i fjor fikk han én distanse før stafetten, men det har han ikke fått her. Muligens burde vi hentet ham hit tidligere og latt ham gå et testrenn, sier Sørgård.

Han venter en ny storm av SMS-meldinger fra folk som mener at firedobbelte juniorverdensmester Petter Northug jr. burde vært på plass i Pragelato og ikke sitter i Trondheim. Men Sørgård står på at det var riktig å la 20-åringen bli hjemme. Han mener Northug jr. ikke hadde tålt de hardt løypene i høyden.

Skulle ha syv gull...

Norge skulle ta syv gull i langrenn, tre for kvinner og fire for menn. Så langt er det ikke blitt noen, og det vil være en overdrivelse å hevde at nordmenn er store favoritter på noen av de gjenværende distansene.

Onsdag er det sprint for kvinner og menn, fredag er det 30 km fri teknikk kvinner og søndag er det femmila fri teknikk for herrer.

- I utgangspunktet er det ikke aktuelt å bruke noen av skiskytterne på femmila. Vi skal bruke de vi har. Det må komme sykdom for at vi skal bruke skiskyttere, sier Sørgård.

Les også

 1. - Fikk dårlige ski igjen

  PRAGELATO (VG Nett) Frode Estil gir skiene skylden for smellen i langrennstafetten, men medgir at han kanskje ikke var…

Mer om

 1. OL
 2. Langrenn

Flere artikler

 1. - Nå er jeg umotivert og lei

 2. - Fikk dårlige ski igjen

 3. Stafettgutta fikk bank

 4. Svartedal vant femmila i NM

 5. Østensen falt fra sprintplass

Fra andre aviser

 1. Egentlig burde Northug gitt den utskjelte treneren en stor takk

  Bergens Tidende
 2. Nye gullski for Estil?

  Bergens Tidende
 3. Nye gullski for Estil?

  Aftenposten
 4. Disse drar til VM

  Aftenposten
 5. Hva husker du best?

  Aftenposten
 6. Nye gullski for Estil?

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no