KARATE OG BOKSING: Steffen Larsen (t.v.) har sin bakgrunn fra karate, mens Alexander Jacobsen har syv NM-gulli boksing. Nå skal de delta i herreklassen (75 kg) i «Norges beste fighter». Foto: Viasat

«Karate-Larsen» vil hedre sin avdøde mentor

(VG Nett) Steffen Larsen (28) mistet sitt store forbilde da mentoren og karateverdensmesteren Stein Rønning døde i 2008. Nå vil Larsen hedre Rønnings minne i «Norges beste fighter».

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

VGTV: Episode 5. «Nedtellingen»: Alexander Jacobsen og Steffen Larsen

Ti år gammel begynte Steffen Larsen i Stavanger Karateklubb og der knyttet han raskt et svært tett bånd til en helt spesiell læremester.

- Stein Rønning så noe i meg som jeg ikke så selv. Han hadde tro på meg som en fighter, sier Larsen.

Døde i 2008

Rønning er Norges eneste verdensmester i karate noensinne, og han bidro sterkt til at Larsen også utviklet seg til å bli en internasjonal profil. I 2004 tok Larsen EM-bronse.

Rønning døde etter kort tids sykdom i 2008 - bare 42 år gammel. Tapet av mentoren og forbildet fikk Larsen til å satse enda hardere på karate, og han flyttet etter hvert til Oslo for å få bedre sparringsmuligheter og oppfølging på toppidretssenteret.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DØDE BRÅTT: Stein Rønning (t.h.) døde etter kort tids sykdom for litt over fire år siden. Steffen Larsen har ikke glemt sin gamle læremester. Foto: PRIVAT

- Offensiv

Nå er det store målet karate-EM i mai, men begynnelsen av året har Larsen brukt i Thailand for å være med på innspillingen av «Norges beste fighter».

Der møter han norske topputøvere med bakgrunn fra blant annet boksing, bryting, thaiboksing og jiu jitsu. De kjemper mot hverandre i et regelverk som er veldig likt det som praktiseres i MMA (Mixed Martial Arts).

- Andre utøvere har kanskje fordeler i forhold til MMA med tanke på regelverket i sin sport. Men jeg er spent på å se om jeg klarer å være offensiv med det jeg har fra karaten. Dette med at ett angrep eller én teknikk skal kunne være med å avgjøre situasjonen, sier Larsen.

VGTV: Slik er reglene i «Norges beste fighter»

I «Nedtellingen» på VGTV får du muligheten til å bli kjent med utøverne som skal delta i Viasat-serien med sendestart 27. februar.

Larsen skal blant annet kjempe mot bokseren Alexander Jacobsen om seieren i «Norges beste fighter». Hovedpremien er 250.000 kroner og en ettårig proffkontrakt i MMA.

VGTV: Episode 5. «Nedtellingen»: Alexander Jacobsen og Steffen Larsen

PS! Steffen Larsen har vunnet seks NM gull, 2 nordiske titler i tillegg til prestisjetunge Venezia Open og US Open.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder