HOLDEPUNKT: Frode Hamre trener og kusker Jackpot-bankeren Normandie Royal.
HOLDEPUNKT: Frode Hamre trener og kusker Jackpot-bankeren Normandie Royal. Foto: EIRIK STENHAUG, EQUUS MEDIA

Kveldens travtips: Jackpot-banker i enkle omgivelser

Publisert: Oppdatert: 03.01.18 10:13

Del saken på:

Lenken er kopiert
SPORT

Snaue 1,5 millioner kroner ekstra venter i syverpotten i denne V76-omgangen på Bjerke Travbane. Normandie Royal har et veldig billig løp på papiret. I normalform bør hun vinne lett.

VGs travekspert, Anders Olsbu, var ikke i tvil om kveldens Jackpot-banker.

– Husk at Hamre-traveren var overlegen i en hoppe-Kriterie-kvalifisering i fjor, før hun ble syk. Sist i Jærløpet var hun uheldig og feilet bort annen bak en suveren Silver Wing. En klar Jackpot-banker, synes Olsbu.

VINN PÅ TRAV (VG+):

Christer (54): Slik lever jeg av trav, og vinner millioner

Dagens banker
Normandie Royal (V76-3) har perfekte forutsetninger og skal regnes med en meget bra vinnersjanse.

Dagens luring
Spicy Boss (V76-1) har stor kapasitet, men feiler lett. Galopprisikoen reduseres fra spor tolv. Kan runde alle.

Alt fra Bjerke kan du se direkte på trav.vg.no onsdag fra kl. 17.30.

Vår ekspert setter opp flere spennende andelslag til omgangen. Disse finner du på eksperten.vg.no.

Her kan du levere VGs spillforslag eller sette opp ditt eget

Her er Olsbus V76-tips til Bjerke:

Lite V75-forslag (store bokstaver): 240 kroner
Stort V75-forslag (over streken): 2016 kroner

V76-1 (1609ma)

10 PASSE PARTOUT

12 SPICY BOSS

9 ASTRIFER

7 MR. CLASSIC

3 BELLA VITA

4 Air Speed

5 Lord Ivi

--------------------------------

11 Cornetto Man

8 Tedo O.K.

1 Millglow

6 Super Crik

2 Legacy

Løpet:

Syv hester bør rekke i V76-innledningen.

Favoritten:

Passe Partout var syk i norgesdebuten nest sist og var unnskyldt. Sist etter halvannen måneds pause avsluttet han bra til annen bak Bom Simoni. Kolnes-traveren er god nok om han viser seg fra sin beste side og det klaffer litt fra baksporet.

Outsiderne:

Astrifer har ikke startet på snaue to år. Gikk flere gode løp før det lange avbrekket. Trolig trenger han løp i kroppen før han er helt på topp, men kapasiteten er såpass bra at han ikke skal avskrives på direkten.

Mr. Classic tok to enkle seirer i desember, men møter skjerpet lag nå og står dessuten noe sjanseartet til spormessig. Men Trond Anderssen-traveren er bra fra start, og bare han unngår dødens, kan han ende blant de tre.

Bella Vita har blitt treer tre ganger på rad. Er veldig rask ut, men har som regel sluppet føringen. Nå skal hun ut på en kortere distanse og blir kanskje kjørt foran. I så fall kan hun lede lenge, muligens helt inn, om ikke åpningen blir for tøff.

Luringen:

Spicy Boss er det stort sett vinn eller forsvinn med. Sist var han uheldig og feilet som trippelaktuell i et løp svenske Enzo Am vant. Spor tolv er trolig bare en fordel. Galoppfaren reduseres herfra. Og blir det bare litt fart over forestillingen, kan han runde alle. Selskapet er langt enklere enn vanlig.

Startsiden:

Bella Vita er veldig kjapp. Utfordres først og fremst av Lord Ivi og muligens Mr. Classic.

V76-2 (2140mv)

9 THALE

7 KJEKK PILA

--------------------------------

3 Mila

8 Victoria Solbacka

5 Alm Travane

11 Lygne Odine

10 Grinder Gutten

1 Særheims Jerka

2 Sjefslotte

6 Skib Viktor

4 Krem Odin

Løpet:

To hester peker seg klart ut.

Favoritten:

Thale har vært veldig bra. Sist vant hun greit fra tet. Gangen før tapte hun kun knepent for Prins C.K. som sto 20 meter bak. Sistnevnte har senere vunnet Kaare Krosbys minneløp og er ubeseiret feilfri. Thale møter ingen av hans kaliber her og skal regnes med en god sjanse igjen.

Outsiderne:

Mila er i fremgang. Sist ble hun sittende fast. Gangen før tapte hun kun for Stuve Sky og Stian. Skal regnes blant de tre feilfritt.

Luringen:

Kjekk Pila manglet rom bak Ruskeli Blesa sist og måtte nøye seg med annen. Gangen før feilet hun i striden med Harald. Vant fra tet gangen før. 13-åringen er kjapp fra start og kan sitte tidlig i tet. I så fall kan hun lede lenge, muligens helt inn.

Startsiden:

Kjekk Pila er bra fra start og kan sitte tidlig i tet. Særheims Jerka løste fint sist.

V76-3 (2100ma)

7 NORMANDIE ROYAL

--------------------------------

10 Two To Tango

1 Notimetolose

6 Scandolara

3 Lightning Tile

5 Gilr Power

9 Graceland E.P.

4 Easy Tolli T.

11 N.Y. Play My Ace

8 J.T.'s Moneypenny

Løpet:

Normandie Royal har egentlig et gaveløp i dette hoppeløpet.

Favoritten:

Normandie Royal var uheldig og feilet bort annen bak en overlegen Silver Wing i Jærløpet i V75 sist. Satt fast for lenge gangen før og måtte nøye seg med annen bak Karamel Hill. Tredje sist vant hun helenkelt etter et smørløp i annet utvendig. Husk at hun var helt overlegen foran Grace B.R. i en hoppe-Kriterie-kvalifisering i høst. Måtte nøye seg med syvendeplass i finalen, men begynte nok å bli syk da. På sitt beste taper hun normalt ikke dette løpet. Dessuten er hun blitt strøket inn to spor.

Outsiderne:

Two For Tango fikk seiersrekken brutt etter fire strake triumfer sist. Gikk litt på det jevne da, men møtte skjerpet lag. På sitt beste kan hun fort bli toer bak den store favoritten.

Luringen:

Lightning Tile har fått ett løp i kroppen etter tre måneders pause og kan være klart forbedret. Hun er bra fra start og kan ende blant de tre, bare hun ikke havner i dødens.

Startsiden:

Alle de fem innerste er bra fra start, men slipper nok godvillig om Frode Hamre klemmer til med Normandie Royal.

V76-4 (2140mv)

1 TRIPSSON Ø.K.

8 ASK ELD

2 Bokli Teddy

--------------------------------

6 Mjølner Spik

5 Mjølner Tore

3 Dag Støvar

4 Hongslo Gutten

9 Tojo Prinsen

Løpet:

To-tre hester kan muligens rekke i dette kaldblodsløpet.

Favoritten:

Tripsson Ø.K. har vært god i det siste og har kjempet i toppen hver gang. Måtte se seg knepent slått av overraskelsen Bravo Turbo sist. Gangen før vant han greit, mens han kun tapte knepent for Villas Cato tredje sist. Ble treer bak Ask Eld i V75 fjerde sist, men står 20 meter bedre til nå. Cato Antonsen-traveren er imidlertid ingen startrakett og kan fort bli overflydd. Men med kun seks hester på strek, kan han bakke seg ut direkte. Skal regnes igjen.

Outsiderne:

Bokli Teddy har slitt en god del etter at han ble toer både i kvalfiseringen og finalen av det svenske Derby i sommer. Gikk 1.24,5 full vei bak Järvsö Pegasus i finalen. Har et trangt spor, men feilfritt og om han finner tilbake til de taktene, er han god nok. En outsider.

Luringen:

Ask Eld har feilet seg bort i sine to siste starter, men avsluttet fint i kulissene nest sist. Var god til to strake seirer før det. Står på tillegg, men det er få hester å runde. Han er sterk nok til å kjempe i toppen feilfritt.

Startsiden:

Dag Støvar og Hongslo Gutten kan løse bra. Sistnevnte har et noe trangt spor.

V76-5 (1609ma)

12 KIRO BIA BALDERINA

3 LYKKJE TVEITEN

11 Kolbu Jonatan

2 Rem Odin

5 Skogli Viktor

9 Dæmro Svarten

--------------------------------

1 Bork Juni

8 Mintor

7 Alsaker Pumbaa

6 Spik Lotta

4 Ingerø Mari

10 Hornnes Vilje

Løpet:

To hester peker seg litt ut i dette sprintløpet, men jeg sper på med noen garderinger.

Favoritten:

Kiro Bia Balderina feilet et par ganger sist. Gangen før knep hun seieren fra Lille Amare etter en tøff sisterunde. Spor tolv på sprint er ikke ideelt, men holder hun seg bare til rett gangart, er hun sterk nok til å runde alle.

Outsiderne:

Kolbu Jonatan har avsluttet fort etter sen åpning to ganger på rad og har vinnerform. Klaffer det fra baksporet er han god nok til å kjempe i toppen.

Luringen:

Lykkje Tveiten ble mye hindret sist. Men kom bra tilbake i kulissene i et tøft løp som gode Bråtnesfaks vant, selv om han endte uplassert. Skulle Cato Antonsen-traveren komme seg foran stiger sjansene betraktelig. Han vokser en klasse i front.

Startsiden:

Bork Juni, Rem Odin, Lykkje Tveiten, Skogli Viktor, Alsaker Pumbaa og Mintor kan alle løse fort om det laddes. Trolig Skogli Viktor til tet i første omgang.

V76-6 (2100ma)

5 FLASHING BOKO

3 CODE BON

1 FOX DRAGON

9 WIZARD OF OUSSE

6 GUKKO RAW

11 TOTO

2 Othello Tilly

10 Miss Åslandia

--------------------------------

7 Carl Lewis

8 Thai Bakery

4 Lass Labero

12 Cantab G.T.

Løpet:

Flere med vinnersjanse i dette varmblodsløpet.

Favoritten:

Flashing Boko skuffet stort etter pause nest sist, men var klart forbedret sist. Tapte kun for gode Quite Pepper fra lederrygg da. Aarskog-traveren er meget bra på sitt beste. Viser han det, kjemper han garantert i toppen.

Outsiderne:

Code Bon vant et par løp i USA på 1.10-tallet på høsten som 3-åring. Muscle Hill-sønnen kommer nå ut i regi av Geir V. Gundersen. 6-åringen gikk et flott prøveløp i midten av desember og virker godt forberedt. Kan absolutt vinne.

Luringen:

Wizard Of Ousse har avsluttet flott til annen bak N.Y. Coeur de Soleil to ganger på rad etter pause. Står til for et fint smygløp igjen, og blir det tøff kjøring i front, blir jeg ikke overrasket om seieren skulle sitte der.

Startsiden:

Code Bon og Flashing Boko kjører trolig om føringen.

V76-7 (1609ma)

6 ABOVE FROM DE HESS

1 LADY LANE

--------------------------------

8 U.F. Andover Again

12 Ebba B.R.

4 Qourtney Cox

3 Synjo Diva

7 Tiffany T.G.

2 Be A Mixt Chili B.

11 Kemas Starlight

9 Astoria Brick

5 Sunrise Yankee

10 Thai Freedom

Løpet:

To hester peker seg ut dette hoppeløpet i V76-finalen.

Favoritten:

Above From de Hess har avsluttet solid i sine to siste starter bak henholdsvis Ingemar Palema og Ultimo Tango. Men begge gangene har hun fått for langt frem og har måttet nøye seg med annen. Hoppa fortjener en seier igjen. Hun kan gjøre grovjobben selv og er ikke ueffen selv fra dødens.

Outsiderne:

U.F. Andover Again manglet rom sist. Står vrient til spormessig denne gangen. Kommer ut med sko, noe som ikke er noen fordel, og hun skal dessuten tas opp fra start. Blir det tøft tempo kan hun likevel rekke frem til en trippelplass.

Luringen:

Lady Lane avsluttet flott til annen bak Always On Time tross fjerdespor i siste sving sist. Gangen før vant hun greit fra fjerde utvendig. Tredjehesten fra fjorårets hoppe-Derby er bra fra start, men har en rask hest på utsiden. Men klarer hun å forsvare sporet, kan han bli vrien å tukte.

Startsiden:

Lady Lane er bra ut, men har raske Be A Mixt Chili B. på utsiden. Above From The Hess er heller ingen sinke.

Denne artikkelen handler om