OMDISKUTERT: Petter Thoresen (56) spilte fem OL for Norge (1980–1994). Nå har han tatt ut sin første OL-tropp - inkludert sønnene Patrick og Steffen - som landslagssjef. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Familiefeiden Thoresen

ANALYSE: Landslagssjef Petter Thoresen (56) er blitt heftig kritisert for å ha tatt ut sin egen sønn Steffen Thoresen (32) til OL-troppen. Han kunne ha blitt anklaget for feilskjær i flere tilfeller.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Norges ishockeyforbund sender med Olympiatoppens velsignelse 25 spillere til Pyeongchang: Tre keepere, åtte backer og 14 løperspillere.

Lars Haugen og Henrik Haukeland er «bankers». Stavanger Oilers-målvakt Henrik Holm er ikke det. Vålerengas Steffen Søberg har deltatt i mange VM-turneringer og var med i Sotsji-OL. Men han har sett seg lei av å måtte slite reservebenken, selv om han har kommet inn som joker og spilt fenomenalt godt mot de aller beste i verden.

les også

Steffen Thoresen: – Mange mener jeg er god nok også

Han vil ikke være med lenger.

Petter Thoresens ishockeylandslag møter Sverige, Finland og Tyskland i det innledende gruppespillet i OL.

Etter Thoresens debut-VM i Paris i mai i fjor, kom han frem til at duellstyrke og typisk defensive kvaliteter hadde vært mangelvare. Han hadde kanskje sluppet til for mange halvdårlige offensive spillere.

Her kommer Storhamar-spiller Steffen Thoresen inn. Han er det rake motstykket til storebror Patrick (34), en av av Europas beste offensivt og allround. Steffen Thoresen er en terrier. Hvis trenerens andre sønn hadde vært fotballspiller, ville han vært «best uten ball».

les også

Thoresen avfeier «familie-uttak»: – Tar ut det beste laget

Det fins en del av den typen. Men ikke så mange med norsk pass. Det kan hende Steffen Thoresen vil falle igjennom i OL, men det kunne godt ha hendt at hans klubbkamerat Robin Dahlstrøm - som antakelig ble vraket til fordel for Thoresen - ville gjort det.

For begge, i motsetning til Patrick Thoresen, ser det ut til at de har dårlig tid når farten er høy.

Steffen Thoresen har scoret 12 mål etter 37 kamper i Getligaen. Hans oppgave vil ikke være å score mål i OL. Samme sak med Mathias Trettenes og veteran Martin Røymark. De har til sammenligning scoret fire mål i det tyske bunnlaget Krefeld (44 kamper) og midt på treet-laget Modo (34 kamper) på liganivå to i Sverige.

Johannes Johannesen (20) var god i VM-debuten for to år siden, i back-par med daværende kaptein Ole-Kristian Tollefsen. I VM i fjor var han veldig svak.

les også

Stavanger Oilers tjener 300.000 kroner på OL-uttaket

Stefan Espeland flyttet til Østerrike etter å ha mislyktes på topp klubbnivå i Finland i starten av sesongen, mens tre andre backer - Henrik Ødegaard (Frisk Asker), Mattias Nørstebø (Frölunda) og Alexander Bonsaksen (Iserlohn, Tyskland) - har vært satt ut av spill i lengre perioder etter alvorlige skader.

Alle er tatt ut til OL, i stor grad fordi Petter Thoresen ikke har alternativer å ty til. Det er sannsynlig at det er tilfellet i tilfellet Steffen Thoresen også.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder