Full kollaps da Thingnes Bø skjøt for VM-gull: – Aldri skutt så dårlig

ÖSTERSUND (VG) Johannes Thingnes Bø (25) hadde gullsjanse, men bommet på alle de fem siste skuddene under siste skyting i tøff vind. Den dårlige skytingen på stående frustrerer VM-kongen.

Dominik Windisch fra Italia tok VM-gull på fellesstarten. Antonin Guigonnat fra Frankrike tok sølv, Julian Eberhard tok den siste pallplassen.

For Norge så det bra ut, men så ble det altså fem bom på siste skyting for Johannes Thingnes Bø. Han endte på 13. plass.

– Det var ikke moro i hele tatt når du ender med fem bom. Man blir lei seg og skuffet. Det er jo VM det er snakk om. Jeg var ikke på i det hele tatt, sier Thingnes Bø til VG.

Han ble tatt av vinden her i Östersund og fikk syre i beina fordi han måtte stå så lenge under den siste skyteserien.

– Vinden blåser ikke jevnt. Da handler det om å være heldig og uheldig. På vår siste skyting blåste det veldig. Børsepipen var opptil flere ganger utenfor selvanviseren. Det var umulig å holde kontroll på, sier Thingnes Bø.

25-åringen så ut til å ha gullet i lommen også under jaktstarten, men bommet tre ganger på siste skyting. Også på stafetten slet han på stående skyting.

– Jeg har jo aldri skutt så dårlig på stående noen gang. Men alt det andre har vært råbra - til og med ekstraskuddene på stående har vært bra. Liggskytingen er plettfri og i sporet er det bra, men jeg mangler litt på den stående skytingen.

les også

Gråtkvalt Olsbu Røiseland: - I dag hadde jeg virkelig muligheten

Tarjei Bø ble beste nordmann på 9. plass. Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 12, mens Erlend Bjøntegaard endte på en 22. plass.

I mål måtte Tarjei Bø trøste lillebroren med en klem og noen oppmuntrende ord.

– Det var så enkelt som at det der er bare å glemme, så må du «zoome» ut litt og se på de fire gullene og sølvet du har tatt i mesterskapet, sier Tarjei Bø om beskjeden til Johannes.

– Han er jo fortsatt VM-kongen og kongen av det meste i vinter. Han kan være menneskelig, legger storebror til.

Det så bra ut

Før det gikk galt i snøværet i Sverige, så det virkelig bra ut. Thingnes Bø skjøt to bom på tredje skyting som er første stående skyting, mens storebror Tarjei bommet tre ganger. Mens Vetle Sjåstad Christiansen skjøt fullt hus, og gikk ut som nummer to etter den tredje skytingen. Han var tom for krefter i dag og var glad han kom seg i mål.

Russiske Jevgenij Garanitsjev tok dermed ledelsen ut fra nest siste skyting etter fullt hus.

Men med suverent mye bedre fart i sporet så spiste Thingnes Bø inn 30 sekunder mellom de to siste skytingene.

Men så kom altså kollapsen. Også russeren skjøt seg bort med fire bom på siste skyting. Da var bordet dekket for Dominik Windisch som klarte seg med tre runder totalt. Etter det overraskende gullet var italieneren klar på at han var heldig med vinden.

Martin Fourcade vant denne øvelsen i OL i fjor. I dag avsluttet franskmannen VM med en 24. plass med fem bom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder