UTE: Roger Federer er ute av Wimbledon-turneringen etter tap i kvartfinalen. Foto: Ben Curtis / TT NYHETSBYRÅN

Federer ute av Wimbledon

Wimbledon-kongen Roger Federer (36) røk onsdag ut av turneringen i kvartfinalen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I en svært spennende kamp som varte i hele fire timer og 13 minutter, endte det til slutt i nederlag 3–2 i sett for Roger Federer mot sørafrikanske Kevin Anderson.

Dermed kan ikke Federer vinne sin niende Wimbledon-tittel denne sommeren. Totalt har sveitseren vunnet Wimbledon-turneringen åtte ganger. Fem ganger på rad fra 2003 til 2007, og deretter i 2009, 2012 og 2017.

Tross tapet fikk han stående ovasjoner fra Wimbledon-publikumet.

les også

Ruud sikter seg inn mot lønnsom turnering: - Snakk om store summer

Federer ledet onsdagens kvartfinale 2–0 i sett etter 6–2 og 7–6 etter tie break, men kampen snudde for den sveitsiske legenden. Anderson vant to strake sett 6–4 og 7–5. I siste sett greide ingen å bryte hverandre sin serve før Anderson gikk opp i 12–11, og deretter servet seg til seieren med 13–11 i siste sett.

– Å slå Federer her i Wimbledon vil noe jeg alltid vil huske, spesielt etter en slik kamp. Jeg er helt ekstatisk, sier Anderson i et intervju vist på Eurosport.

Semifinale-klare Anderson er rangert som nummer syv i verden. 36 år gamle Federer med 20 Grand Slam-triumfer på samvittigheten er rangert som nummer to i verden.

Dette var forøvrig ikke første gang Federer var involvert i en viktig Wimbledon-kamp som dro ut i tid. I 2009 slo han amerikanske Andy Roddick i finalen 3–2 i sett, etter 16–14 i siste sett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder