SMILER OM KAPP: Hege Bøkko var sterk på 1000 meter. Det gikk ikke upåaktet hen hos Peter Mueller. Foto: AP og Daniel Sannum Lauten/VG

Dette får Peter Mueller til å smile

RICHMOND (VG Nett) Hege Bøkko (18) strålte som en sol da hun snakket med sin private trener Peter Mueller etter torsdagens 1000 meter. Bøkko gikk inn til en sterk 10.plass.

  • Geir Arne Kippernes

- Han sa at han smilte fra øre til øre. Han får meg alltid i så godt humør, sier Hege Bøkko til VG Nett etter sin 1000 meter.

Mueller fulgte Bøkkos løp fra hotellrommet, men snakket med Hege Bøkko på telefon like etter løpet. Bøkko var også meget fornøyd da VG Nett snakket med henne i vanningspausen. På det tidspunktet ledet hun konkurransen.

Les også:Hege Bøkko ler av trikot

- Akkurat nå nyter jeg bare øyeblikket. Jeg er kjempeoverrasket. Dette er et av mine beste løp noen gang, sier Bøkko.

Hun kom inn på tiden 1:17,43, som holdt til 10.plass. Det er ett sekund dårligere enn hennes personlige rekord, som er satt på raskere is i Salt Lake City.

Spesial:Alt om OL i Vancouver

- Jeg følte ikke at jeg gikk helt godt teknisk og følte kanskje at jeg stresset litt, men Jarle og Peter mente det var bra. Jeg tror nok dette var et bedre løp enn det i Salt Lake, sier hun.

Landslagstrener Jarle Pedersen karakteriserte Håvard Bøkkos 1000 meter som om en skihopper skulle landet på kulen. Om søster Hege er tonen en annen.

Les også:Knust etter Muellers avgang

- Hege har noe av råskapen som Håvard manglet i går. Dette var hvert fall ikke på kulen, men langt ned på sletta, sier han, og før støtte fra assistenttrener Johann Olav Koss.

Løpet ble vunnet av hjemmefavoritten Christine Nesbitt. Nederlenderne Annette Gerritsen og Laurine van Riessen fulgte på de neste plassene.

- Dette er helt sykt. Hadde noen fortalt at jeg skulle bli nummer 10 i OL, hadde jeg bare ledd. I neste OL skal jeg ta medalje, eller jeg kan vel ikke si det, sier Hege Bøkko.

- Jeg slo deg

Håvard Bøkko var ikke i Richmond Olympic Oval under løpet.

- Hva skal du si til Håvard?

- Haha. Jeg slo deg. Jeg fikk hvert fall bedre plassering, smiler hun.

Vinnertiden til Nesbitt var på 1:16,56. Bøkko var 87 hundredeler bak.

- Det er ganske utrolig at hun er så nærme en olympisk medalje. Hun er jo bare junior. Vi har mye i vente fra Hege, spår landslagstrener Jarle Pedersen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder