SKIFTER KANAL: Håvard Lorentzen blir ikke lenger å se på NRK. Her er skøyteesset fra Bergen på verdenscup i Hamar. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

NRK mister skøyterettighetene

NENT Group, som står bak TV3 og Viaplay, tar over skøytesendingene fra og med høsten.

Saken ble først omtalt av Aftenposten etter at Nordic Entertainment Group (NENT) kunngjorde det torsdag. NENT Group står bak TV3 og Viaplay.

NENT Groupr allerede sikret rettighetene til verdenscupen i alpint, langrenn, skihopp, kombinert, snowboard, freestyle og freeski fra 2021/22-sesongen. Dermed mister rikskringkasteren nok en bærebjelke i sin vintersportssatsing.

– Vi la inn det vi mente var et godt bud. At det ikke vant fram, må vi bare leve med, sier NRKs sportsredaktør Egil Sundvor til VG.

Sportsredaktøren sier imidlertid at han ikke ser mørkt på fremtiden.

– Vi er ikke bekymret. De neste årene har NRK et godt vintersportstilbud.

– Men etter de neste årene mister dere også langrenn, alpint, hopp og så videre. Er dere bekymret for det?

– Det er fryktelig lang tid i denne bransjen. Det er masse som skjer i rettighetsbildet som vi ikke har oversikt over i dag, sier han.

Dette skjedde da NRK mistet rettighetene til mange andre vinteridretter tidligere i år:

Trist eks-kommentator

Andre tar dagens nyhet betydelig tyngre enn Sundvor.

– Jeg synes det er veldig trist. Bortsett fra en liten periode rundt 2000, da TV2 hadde det, har NRK sendt skøyter i alle år. Det er leit at det nå er slutt, sier den pensjonerte NRK-skøytekommentatoren Ove Eriksen til VG.

De som har tatt over etter at Eriksen la kommentatormikrofonen på hylla trenger imidlertid ikke å bekymre seg, sier sportsredaktør Sundvor.

– Med de andre vinteridrettene vi fortsatt har rettighetene til, vil de som har kommentert skøyter ha nok annet å jobbe med, betrygger han.

NENT vil ha flere kvinner i sendingene

I NENT Group er stemningen naturlig nok veldig god.

– Det er veldig stas for oss å ha sikret oss skøyterettighetene. Vi tror vi kan bidra med nye perspektiver og nye innfallsvinkler i skøytesporten, sier administrerende direktør Anders Jensen i NENT til VG.

NENT har ikke hatt skøyter i sin portefølje før, og må dermed belage seg på å hente inn en del nye fjes i den forbindelse.

– Kommer dere til å prøve å få noen over fra NRK til dere?

– La meg si det sånn at vi kommer til å se etter dyktige folk overalt, både etablerte navn i skøytemiljøet og uetablerte talenter.

I tillegg lover Jensen at NENT vil prøve å få større kjønnsbalanse i skøytesendingene.

– Et av målene våre vil være å få langt flere kvinner på skjermen. Det kan være både som kommentatorer, programledere og eksperter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder