JOBBER FOR TROMSØ: Arne Myrvold fronter Tromsø som norsk OL-kandidat i 2018. Han har hørt om Trondheims OL-planer. Her på befaring i Tromsø. Foto: Scanpix

Trondheim på vei inn i OL-kampen

Jobber for å få vinter- lekene i 2018

TROMSØ/OSLO (Bladet Tromsø/VG) Tromsø og Oslo kan få uventet konkurranse i kampen om OL i 2018. Trondheim er på vei inn.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Bladet Tromsø skriver i dag at Trondheim denne uken lanserer sine planer om en OL-søknad. En ringerunde VG gjorde i går viser at svært få er kjent med planene, men mange i idrettsmiljøet har «hørt om» at Trondheim vil lansere en søknad.

- Ja, jeg snakket med Kjell Dahle, leder i Sør-Trøndelag Idrettskrets, om saken under et møte 12. og 13. mai i år. Der uttrykte han at Trondheim har slike planer, sier Arne Myhrvold.

Den tidligere idrettspresidenten fronter Tromsø som norsk arena for vinter-OL i 2018.

For to år siden gikk idrettsstyret for Tromsø fremfor Lillehammer som alternativ til en norsk søknad om OL i 2014. Prosessen strandet da Bondevik-regjeringen sa nei. Ap og Senterpartiet var den gang i mindretall, nå sitter begge partiene i regjering.

Positiv

Kulturminister Trond Giske (Ap) har uttalt til VG at han er positiv, men at det først blir en sak for politikerne dersom idretten nok en gang bestemmer seg for å søke om OL.

Alt tyder på at det vil skje.

Ifølge generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund, skal idrettsstyret innen neste år bestemme seg for om de vil anbefale en norsk OL-søknad.

Frem til den tid vil styret iverksette en prosess der de som mener de kan være en kandidat for OL i 2018, skal bli hørt.

OL-JOKER: Leder i Sør-Trøndelag idrettskrets, Kjell Dahle. Foto: Scanpix

Rådmann Inge Noreide i Trondheim sier han har hørt om planene om å lansere byen som norsk arena for vinter-OL i 2018.

- Jeg har hørt om det, men har ikke vært med i gruppen som jobber med saken. Det er ordføreren og andre som sitter i den gruppen. Det er ikke Trondheim kommune som står bak dette, sier Noreide.

Ukjent

Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, (Ap) svarte ikke på VGs gjentatte henvendelser i går.

Det gjorde heller ikke Kjell Dahle, leder i Sør-Trøndelag idrettskrets eller nestleder Jorodd Asphjell.

Skipresident Sverre Seeberg er helt ukjent med at Trondheim vil inn i kampen om OL. Han er likevel klar på én ting:

- Hvis vi bestemmer oss for å søke OL i 2018, vil det uansett med hvem, gjøre VM på ski i 2011 enda viktigere. Den første OL-selekteringen vil skje våren etter VM i Oslo. Har vi da ikke klart å gjennomføre et bra mesterskap, sportslig og logistikkmessig, vil det garantert bli sådd tvil om vi vil klare å arrangere et OL.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder