Roma beklager supportervold - to menn pågrepet for drapsforsøk før Liverpool-kampen

Merseyside-politiet har arrestert to menn fra Roma, mistenkt for drapsforsøk på en 53 år gammel mann før Liverpools mesterligasemifinale mot Roma.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over to år gammel

Det opplyser politiet i en uttalelse. De to mennene er 25 og 26 år gamle. Den skadede 53-åringen er ifølge politiet fra Irland og var i Liverpool med broren sin for å se semifinalekampen mellom Liverpool og Roma, som endte 5–2 til hjemmelaget.

– Roma fordømmer på det sterkeste oppførselen til en liten del av de tilreisende supporterne, som har bragt skam over klubben og de mange supporterne som oppførte seg. Det er ikke rom for denne type avskyelig oppførsel i fotball, og klubben samarbeider nå med Liverpool, Uefa og myndighetene. Våre tanker og bønner er med den 53 år gamle Liverpool-supporteren som er på sykehus, heter det i deres uttalelse.

Flere politifolk ble tilkalt til puben Albert omkring ti minutter før kampstart etter meldinger om et «alvorlig overfall». Mannen var påført en hodeskade og ble fraktet til sykehus. Tilstanden hans er kritisk, opplyser politiet.

les også

Galskap i begge ender

Ifølge politiet har vitner meldt om at offeret ble slått med et belte og deretter falt i bakken. Hammere skal også ha vært sett på stedet. Ifølge flere britiske medier var det omkring 80 Roma-tilhengere som løp mot puben der Liverpool-fans oppholdt seg.

Fans fra begge lag

– Flesteparten av de 52.500 supporterne som var på kampen, oppførte seg bra og gikk for å se en kamp med god fotball. Likevel, et mindretall av tilhengere både fra Liverpool og Roma var involvert i isolerte hendelser i byen og nær stadion, sier politiinspektør Dave Charnock.

– Stedet der hendelsen skjedde, ligger rett ved stadion og var fullt av folk som var på vei til kampen. Jeg ber alle som har opplysninger eller mobiltelefonopptak av hendelsen, om å kontakte oss med det samme. Det kan være avgjørende for etterforskningen, sier førstebetjent i kriminalpolitiet Paul Speight.

Politiet opplyser at i alt ni menn mellom 20 og 43 år ble arrestert for diverse lovbrudd før og etter kampen.

les også

Salah hylles etter storspill: – Han må få Gullballen

– I sjokk

«Liverpool FC er i sjokk og forferdet over at en Liverpool-supporter er i kritisk tilstand etter å ha blitt angrepet før mesterligakampen mot Roma.», heter det i en uttalelse på klubbens hjemmesider.

«Tankene våre er med offeret og hans familie i denne svært traumatiske tiden. Vi vil tilby dem vår fulle støtte.», står det videre. Klubben opplyser også at den har vært i kontakt med nødetatene siden hendelsen og vil fortsette å bistå i etterforskningen.

(VG/NTB)

Mer om

 1. Mesterligaen
 2. Liverpool FC
 3. Roma
 4. Krim

Flere artikler

 1. Seksåring dyttet fra 11. etasje: Den mistenkte fulgte etter flere familier

 2. Rasisme-trøbbel i engelsk fotball: – De får like mye i bot som jeg bruker på en kveld på byen

 3. Pluss content

  29 år siden Hillsborough: Bruce Grobbelaars grusomme minner

 4. Tidligere Liverpool-spiller knivstukket og ranet

 5. Liverpool-legende har testet positivt

Fra andre aviser

 1. Roma-fans stormet pub: To menn pågrepet for drapsforsøk før Liverpool-kampen

  Aftenposten
 2. Politiet starter etterforskning etter angrepet mot Manchester Citys buss

  Aftenposten
 3. Politiet starter etterforskning etter angrepet mot Manchester Citys buss

  Fædrelandsvennen
 4. 30 år etter Hillsborough-tragedien: Dette skjedde i 1989

  Aftenposten
 5. 30 år etter Hillsborough-tragedien: Dette skjedde i 1989

  Bergens Tidende
 6. Tilstanden bedret for Brann-supporter: Måtte amputere foten

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder