Casper Ruud imponerte mot brasilianer i Paris: - Solid

SPORT

(Ruud-Montero 6–3, 6–3) Casper Ruud (19) har fått en glimrende åpning i kvalifiseringen til French Open. Grusspesialisten Thiago Montero (23) ble spilt ut av nordmannen.

  • Per Opsahl
Publisert: Oppdatert: 25.05.18 06:50

– Dette var solid. Han fikk en litt dårlig start, men ellers var det veldig bra. Vi er veldig fornøyde, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.

I den første av tre kvalifiseringsrunder, så var det nemlig Montero som fikk best start. Han er ranket på 124. plass i verden, og var helt oppe på 74. plass i fjor.

Montero ledet 2–0 i første sett, men så våknet unge Ruud og snudde til 5–2 før han servet inn settet til 6–3.

I andre sett brøt Ruud til 3–2, og brøt igjen da han avgjorde kampen til 6–3 etter å ha fått to matchballer. Etter å ha spilt i én time og 14 minutter vant Ruud med solide 6–3, 6–3, og er klar for andre kvalifiseringsrunde.

– Det var en bra match i dag. Jeg startet kanskje litt dårlig, men jeg kom i gang etter hvert. Jeg spilte tungt, og prøvde å gjøre det som har funket i det siste, oppsummerte Casper Ruud til Eurosport.

– Det er små marginer her. Plutselig flyter det min vei. Jeg servet bra, og kontrollerte bra. Han er en rask spiller som man må prøve å slå litt «vekk», og hadde ett hakk mer enn ham i ballvekslingene, la han til.

Han mener Montero ikke var helt på topp i den franske hovedstaden.

– Det var nok ikke helt dagen hans. Jeg fikk litt mer gratis enn jeg hadde trodd, sa Ruud beskjedent.

Det er 128 spillere som er med i kvalifiseringen til hovedturneringen «Roland-Garros». Da må Ruud i så fall vinne to kvalifiseringskamper til,og med formen han har vist i det siste er det fullt mulig.

Onsdag møter han vinneren av oppgjøret mellom colombianske Daniel Elahi Galan (238 i verden) og franske Benjamin Bonzi (241).

Ruud er nå ranket som nummer 158 i verden, etter å ha falt fire plasser siden sist.

Det norske stortalentet har ikke møtt Galan eller Bonzi tidligere, men solide Montero har han nå slått to ganger. Brasilianeren ble nemlig slått av Ruud i kvartfinalen i Rio i fjor.

Her kan du lese mer om