Casper Ruud imponerte mot brasilianer i Paris: - Solid

(Ruud-Montero 6–3, 6–3) Casper Ruud (19) har fått en glimrende åpning i kvalifiseringen til French Open. Grusspesialisten Thiago Montero (23) ble spilt ut av nordmannen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dette var solid. Han fikk en litt dårlig start, men ellers var det veldig bra. Vi er veldig fornøyde, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.

I den første av tre kvalifiseringsrunder, så var det nemlig Montero som fikk best start. Han er ranket på 124. plass i verden, og var helt oppe på 74. plass i fjor.

Montero ledet 2–0 i første sett, men så våknet unge Ruud og snudde til 5–2 før han servet inn settet til 6–3.

I andre sett brøt Ruud til 3–2, og brøt igjen da han avgjorde kampen til 6–3 etter å ha fått to matchballer. Etter å ha spilt i én time og 14 minutter vant Ruud med solide 6–3, 6–3, og er klar for andre kvalifiseringsrunde.

les også

Nytt finaletap for Casper Ruud

– Det var en bra match i dag. Jeg startet kanskje litt dårlig, men jeg kom i gang etter hvert. Jeg spilte tungt, og prøvde å gjøre det som har funket i det siste, oppsummerte Casper Ruud til Eurosport.

I KJEMPEFORM: Casper Ruud har spilt to finaler i ATP Challenger-turneringer den siste tiden. Nå er han i gang med Frenc Open. Dette bildet er fra München i begynnelsen av mai. Foto: ANGELIKA WARMUTH / dpa

les også

Casper og Christian Ruuds tips: Slik blir du bedre i tennis

Pluss content

– Det er små marginer her. Plutselig flyter det min vei. Jeg servet bra, og kontrollerte bra. Han er en rask spiller som man må prøve å slå litt «vekk», og hadde ett hakk mer enn ham i ballvekslingene, la han til.

Han mener Montero ikke var helt på topp i den franske hovedstaden.

– Det var nok ikke helt dagen hans. Jeg fikk litt mer gratis enn jeg hadde trodd, sa Ruud beskjedent.

les også

Ruud tapte finalen mot Quinzi

Det er 128 spillere som er med i kvalifiseringen til hovedturneringen «Roland-Garros». Da må Ruud i så fall vinne to kvalifiseringskamper til,og med formen han har vist i det siste er det fullt mulig.

Onsdag møter han vinneren av oppgjøret mellom colombianske Daniel Elahi Galan (238 i verden) og franske Benjamin Bonzi (241).

Ruud er nå ranket som nummer 158 i verden, etter å ha falt fire plasser siden sist.

Det norske stortalentet har ikke møtt Galan eller Bonzi tidligere, men solide Montero har han nå slått to ganger. Brasilianeren ble nemlig slått av Ruud i kvartfinalen i Rio i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder