PÅ SKI I SOTSJI: Her Birgit Skarstein (t.v) på trening på Beitosdølen sammen med Mariann Vestbøstad Marthinsen, som allerede er klar for Sotsji. Foto: Privat/AP

«Ingen Grenser»-Birgit klar for Sotsji

Skarstein: - Uttaket kommer på fredag og jeg håper at jeg kan komme med

Birgit Skarstein (24), først og fremst kjent fra NRK-programmet «Ingen Grenser», blir etter det VG erfarer tatt ut i Norges tropp til Paralympics i Sotsji.

  • Fredrik Saltbones

Det har lenge vært kjent at 24-åringen satser i roing mot sommer-Paralympics i Rio de Janeiro, men Skarstein skal også delta i Sotsji - i langrenn.

- Uttaket kommer på fredag og jeg håper at jeg kan komme med, sier Birgit Skarstein til VG.

VG vet at levangerjenta kommer til å bli tatt ut når siste rest av Paralympics-troppen presenteres fredag 7. februar.

- Mitt store mål for sesongen var å kvalifisere meg til Sotsji. Skulle jeg greie det, er det på 5-kilometeren jeg vil ha best sjanse, tror jeg, sier 24-åringen.

GALLAFIN: Birgit Skarstein på den røde løperen under Idrettsgallaen 2014. Foto: Frode Hansen, VG

Roing og langrenn

Under en operasjon i 2009 skjedde det en feil og Skarstein lam fra livet og ned. I 2012 var hun med i den populære NRK-serien Ingen Grenser. I starten av 2013 bestemte hun seg for å satse i roing frem mot Paralympics i Rio de Janeiro. Nå satser hun altså på langrenn.

- Er det noen likheter med roing og langrenn?

- Både ja og nei. Jeg har igjen for styrken og utholdenheten, men det er forskjellig teknikk, og der blander jeg en del. Itillegg er det veldig forskjellige distanser.

Fersking

Hun har drevet med langrenn i et snaut år og drar definitivt til Sotsji som en fersking. Så langt har hun deltatt i fem verdenscuprenn - det har endt med plasseringer fra 14. til 16. Plass (av 22 startende).

- Hvis jeg får være med, så er målet å gjøre det så godt jeg kan, men også være med som en støtte for laget. Vi har mange gode utøvere. Alle kan gjøre det bra. Og man lærer jo mye bare av å være der og se hvordan dethenger sammen, sier hun - og legger til at hun satser langsiktig i langrenn.

- Man snakker om at det tar åtte år å komme opp i verdenstoppen. Og om åtte år kan det jo hende at jeg får muligheten til å være med i OL på hjemmebane, sier hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder