SATSER PRIVAT: Vibeke Skofterud har bestemt seg for å satse sammen med teamet til Aukland-brødrene. Her fra Tour de Ski. Foto: Mattis Sandblad/VG
SATSER PRIVAT: Vibeke Skofterud har bestemt seg for å satse sammen med teamet til Aukland-brødrene. Her fra Tour de Ski. Foto: Mattis Sandblad/VG

Skofterud blir lagvenninne med Aukland-brødrene

SPORT

Vibeke Skofterud sluttet på landslaget etter all motgangen før OL. Nå skal hun satse på langløp i tre år sammen med Aukland-brødrene.

Publisert: Oppdatert: 24.04.14 15:16

De to siste sesongene har vært en solid nedtur for Skofterud som kuttet fjorårssesongen tidlig. Årets OL-satsing gikk heller ikke veien og en måned før OL bestemte langrennsløperen seg for å gi seg på landslaget og satse på langløp.

- Hun hadde ganske mange muligheter og etter en lang vurdering sammen med landslaget og personlige rådgivere så har hun valgt å satse på langløp med Team Centric, sier Skofteruds manager Pål Tømmerhoel til VG.

Mener hun kan gå fort
Team Centric er laget til Anders Aukland og broren Jørgen Aukland som har dominert i langløpene. Laget forsøkte å hente Petter Northug for noen år siden.

- Det er en samlet vurdering som ligger bak dette og hun slo til på tilbudet, fordi hun mener hun kan gå fort på ski i mange år ennå, sier Tømmerhoel.

Aukland-brødrene er kjent for sitt knallharde treningsregime. Nå blir Skofterud en del av treningsmiljøet. Hun taper heller ikke noe økonomisk på å gå ut av landslaget forteller hennes manager.

- Centric blir mitt lag de neste tre årene og jeg er super happy med avgjørelsen. Den indre motivasjonen og gløden har for alvor sneket seg tilbake den siste tiden og rehabiliteringstreningen for skadene går riktig vei, skriver Vibeke Skofterud i et innlegg VG har fått tillatelse til å gjengi.

Artikkelen fortsetter under bildet

Skal jobbe seg tilbake

Hun var frustrert da hun la OL-satsingen på is i god tid før mesterskapet. Men nå mener hun motivasjonen og troen på den videre karrieren tilbake.

- Jeg elsker å trene, jeg elsker å utfordre meg selv og jeg har lyst og jobbe for å komme tilbake som en av verdens beste skiløpere. Jeg har troen på at jeg kan, skriver Skofterud som legger ut innlegg på sin egen blogg.

I Team Centric er det Fredrik Aukland som har styrt treningsopplegget til løperne. Dermed blir det trenerbytte for Skofterud som har hatt spesielt tett samarbeid med assisterende landslagstrener Steinar Mundal. Nå blir det Dario Colognas trener som tar over.

- Med Centric i ryggen får jeg et helproffesjonelt lag med stor rutine og bredde og mange dyktig folk jeg kan nyte godt av i min trening frem mot neste sesong. Om jeg havner i Falun eller fokus blir langløp vil jeg ikke si så mye om foreløpig, skriver Skofterud.

VG har ikke fått kontakt med Team Centric-ledelsen.

Her kan du lese mer om