HAR SENDT MELDINGER: Tore Reginiussen (innfelt) sier til VG at han har sendt flere meldinger med Nicki Bille (hovedbildet) det siste døgnet. Her er Reginiussen sammen med Morten Gamst Pedersen rett før avreise. Foto: Scanpix/Morten Stokstad -VG

Ber om fair Nicki-behandling

RBK-kaptein Reginiussen i dialog med dansken

Hoftun skal ha møte med Nicki Bille i dag

BODØ/TRONDHEIM (VG) Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen har vært i kontakt med Nicki Bille Nielsen. Han håper lagkameraten får en fair behandling av klubbens ledelse.

- Jeg sendte ham et par meldinger i går der jeg ba han om å ta livet med ro. Han var glad for å få melding, så det var greit det, sier Reginiussen til VG like før avreise til Trondheim fra Bodø lufthavn.

Skal ha nye samtaler

Nicki Bille Nielsen ble parkert i Trondheim da Ekstra Bladet i går avslørte at han hadde havnet i bråk med politiet i København natt til fredag.

Mandag fortalte også daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg at Nicki Bille selv hadde informert sportslig leder Erik Hoftun om hendelsen søndag. Da hadde det gått snart tre døgn siden hendelsen.

I dag skal sportsdirektør Erik Hoftun - som vil ha fakta på bordet før klubben avgjør 26-åringens skjebne - i nye samtaler med hovedpersonen.

Flere RBK-profiler som Roar Strand og Steffen Iversen har vært klare på at kontrakten med Nicki Bille burde oppheves.

Reginiussen mener det bør bli en grundig behandling av saken.

- Jeg tror det er greit at man får roet det litt ned og brukt tid på å finne ut hva som har skjedd. Og at det blir en ordentlig og rettferdig behandling, sier midtsopperen.

- Hvor langt nede fikk du inntrykk av at han er?

- Det fikk jeg ikke noe inntrykk av. Men jeg tror han takler det fint. Jeg tror han er veldig opptatt av at sannheten om hva som har skjedd skal komme ut. For han har vel sin oppfatning av det.

- Kjedelig

Morten Gamst Pedersen mener det er er fair for alle at Rosenborg forsøker å finne ut mest mulig om hva som er fakta i saken, før det tar en beslutning om hva som skjer med Nicki Bille.

- Det er kjedelig når sånt skjer. Vi får håpe at alt ordner seg, og at han bare kan ha fokus på fotballen, sier Morten Gamst Pedersen.

Tidligere i dag twitret Egil Søby, medlem av gullfireren i 1968 og idrettsmotivator, denne hilsenen:

- Rosenborg/Nicki Bille! «Gi barna kjærlighet når de minst fortjener det»

- Hehe. Godt sagt fra en vis mann, sier Reginiussen om Søby.

Fikk se video

RBKs sportslige leder Erik Hoftun sier etter ankomst på Værnes flyplass utenfor Trondheim, at det er viktigst for dem å få oversikt over det som faktisk har skjedd.

- Jeg skal ha en prat med Nicki i dag. Men vi har ikke lagt noen store planer. Vi må komme oss tilbake til Brakka og diskutere veien videre, sier Hoftun til VG.

Han fikk i går se et videoklipp av politiets pågripelse av Nicki Bille.

- Det er en kompis av Nicki som har filmet deler av det som har skjedd den kvelden. Vi får komme tilbake til innholdet når vi er klar for å si noe om det, sier Hoftun.

Han sier at de både skal tenke på mennesket Nicki Bille og klubben når de tar sin beslutning angående danskens fremtid i klubben.

Siste fra VG Sporten Direkte:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder