NUMMER ÉN OG 62: Petter Northug kikket bort på gullvinner Johan Olsson (med ryggen til) etter sin 62. plass på 15-kilometeren i Falun onsdag. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Svenskene hyller Northug for Olsson-ros

Northug var den «eneste» som hyllet Johan Olsson for gullet

FALUN (VG) I løpet av tre timer hadde over 30.000 svensker likt Aftonbladets hyllest av Petter Northug på Facebook- etter at Johan Olsson ble verdensmester.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Aftonbladet setter pris på at iallfall én løper mener den beste ble verdensmester i dag, og det var Petter Northug.

- Jeg oppfatter dette som at Petter har en enorm respekt for Johan Olsson. Olsson er den løperen Petter respekterer mest av alle andre i verdenscupen. Han beundrer Olsson, og det uttrykker han, sier Aftonbladets journalist Petra Thorén.

«Kjärlek og respekt», skrev Aftonbladet til Northug på facebook.

- Denne meldingen på facebook er Aftonbladets takk til Northug, for at en unnet Olsson gullet.

For mange av storfavorittene raste mot det Internasjonale Skiforbundet (FIS) etter at Olsson ble verdensmester på 15 kilometer friteknikk torsdag. Olsson gikk ut med tidlig startnummer, mens flere av de største favorittene gikk ut mot slutten, siden de starter etter rekkefølgen i verdenscupen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SLIK TAKKES HAN: Denne meldingen la svenske Aftonbladet ut på sin Facebook onsdag ettermiddag. Foto:Skjermdump,Aftonbladet

Jespersen raste

– Jeg må få lov til å gratulere FIS. At de har prestert dette...Jeg har jobbet så mye for ett løp og så blir det ødelagt av dette. Det er mange har slått meg i dag, men de beste skal ha de beste forholdene. Det har FIS bare gitt blaffen i, sier Chris Jespersen til VG etter å ha gått inn til en 8. plass på 15-kilometeren.

VANT: Johan Olsson ble verdensmester på 15 km enkeltstart. Anders Gløersen (t.h.) tok bronse. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

- Den beste løperen vant i dag. Å skylde på dårlige forhold er bare bullshit, sa Northug etter rennet.

Les også: Northug-beskjed til klagerne: - Bullshit.

Dario Cologna var en av dem som gikk hardest ut etter rennet, da forholdene ble mykere og mykere og våtere og våtere etter hvert. Den sveitsiske langrennhelten mener Olsson nærmest fikk gullet av FIS, siden han gikk med et lavt startnummer, mens de beste måtte gå til slutt, det skriver Aftonbladet.

Les også: Kjærsten om bronse-Gløersen: - Han kan godt juble litt mer.

Likte Northug best etter første VM-gullet

Selv om Northug hyllet Olsson, så synes ikke journalist Tomas Pettersson i Expressen at Northug har blitt en mer ydmyk mann i dette mesterskapet, sammenlignet med tidligere.

Artikkelen fortsetter under klippet.

- Jeg trodde han hadde forandret seg litt etter det første gullet, men etter det andre gullet var han tilbake - nesten på en verre måte enn han har vært på lenge. Det var morsomt og befriende med Petter etter det første gullet, men så var han tilbake til den samme, gamle historien. jeg likte personen etter det første gullet best, sier Pettersson.

- Hvorfor?

- Da var han naken med sine følelser, svarer Pettersson.

- Hva tenker du om Aftonbladets takk til Northug?

- Hva Aftonbladet gjør, det driter jeg fullstendig i, svarer Petterson, som altså jobber i Aftonbladets argeste konkurrent Expressen, så ler han stort.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder