Gundersen ringte kona fra sulkyen og gråt av glede

Support Justice vant EM på Vincennes

Norges nye travkonge, Support Justice, gjorde ikke skam på sitt rykte - og ledet EM for femåringer fra start til mål.

Artikkelen er over fem år gammel

Etter å ha knust Sveriges beste femåringer i sesongens andre løp, blitt nummer to i Oslo Grand Prix og seier i Jubileumspokalen på Solvalla nådde ryktet om den norske fantomhesten Paris i forkant av årets EM for femåringer.

Hesten ble favoritt i spillet, og var rangert først i en rekke franske fagblader. Det var store forventninger også hjemme i Norge - og Support Justice innfridde.

Geir Vegard Gundersen, som trener og kusker hesten, laddet fra start og stakk til tet. Derfra fikk han styre løpet, angrepene kom først de siste 500 meterne av det 2100 meter lange løpet.

- Jeg har sagt hele veien at Support Justice kan bli en startkanon. Denne hesten har alt. Han er helt utrolig!

Men Support Justice holdt mesterlig unna, og Gundersen kunne strekke armene i været, juble for EM-gull og 550.000 kroner på ærverdige Vincennes i Paris. Vinnertiden ble 1.11.6.

- Å komme hit med en hest jeg har gjort alt med. Det er ikke lett å si hva jeg tenker og føler nå, sa Gundersen til IMG etter løpet.

- Rett etter løpet valgte jeg å kjøre videre. Der tok jeg fram telefonen som lå i draktlommen. Jeg ringte kona Charlotte og vår sønn Martin for å få snakket med dem. Da gråt både de og jeg.

I minuttene etter løpet vaiet det norske flagget i Paris, «Seiern er vår» runget, mens de hyllet Gundersen og den ferske europamesteren Support Justice.

LEDET FRA START TIL MÅL: Support Justice og Geir Vegard Gundersen vinner Championnat Europeen. Foto:Eirik Stenhaug,

Jubel i stua

For mens Geir Vegard Gundersen og hans eldste sønn Magnus Teien Gundersen var i Paris, satt kona Charlotte «Lotta» Teien Gundersen og hans andre sønn, Martin, hjemme i Nittedal og fulgte løpet på TV sammen med de stallansatte.

- Det var helt forferdelig å se løpet hjemme. Det har vært en hard påkjenning å være så langt borte, sier Lotta som for første gang var hjemme mens Support Justice var i aksjon.

- De som jobber på stallen satt nede, mens jeg gikk opp for å se løpet alene. Vi skrek både oppe og nede, fortsetter hun.

Det hele toppet seg da Gundersen ringte hjem fra Sulkyen like etter at han - sammen med Support Justice - hadde passert målstreken som vinnere.

- Vi gråt litt begge to. Det ble litt voldsomt. Det er noe ekstra spesielt med den hesten.

- Og hvordan blir feiringen hjemme i Norge?

- Martin feirer som pappa - med en colaboks. Ellers blir det en rolig feiring.

Mange nordmenn på plass

Drøyt 50 nordmenn hadde tatt turen til Paris for å følge Support Justice, blant dem landslagsløper i langrenn - Pål Golberg.

- Det var helt sykt. Det går ikke an å forklare, det må bare oppleves, sier Golberg til VG like etter løpet.

- Jeg har sett hesten gå noen løp, den er helt rå. Jeg har hatt en god følelse helt siden jeg kom til Paris fredag, fortsetter han.

Fredag møttes drøyt 50 nordmenn til en norsk middag.

- Stemningen ble satt under middagen. Det har vært kjempestemning, og de som skal være igjen får det nok veldig morsomt, sier Golberg, som selv drar hjem for å dra på landslagssamling.

NORSK JUBEL: «Seiern er vår» runget på Vincennes i Paris etter at Support Justice og Geir Vegard Gundersen vant EM for femåringer. Foto:Eirik Stenhaug,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder