IMPONERER: Support Justice tok karrierens 14. seier på den 18. starten, da Gundersen-traven gikk til topp på Mantorp mandag. Foto: Privat

Mener Support Justice kan bli verdens beste hest

Bjerke-sjef sammenligner Support Justice med Rex Rodney.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Rex Rodney var den helnorske hesten som ble en nasjonal kjæledegge på 80-tallet. Nå kan endelig arvtageren være her.

For Support Justice - født og oppvokst i Norge akkurat som den legendariske travhesten til Kjell Håkonsen - viste seg fra en sensasjonelt god side mandag kveld.

I møte med Sveriges beste femåringer gikk Geir Vegard Gundersen og den norske hesten helt til topps i Kjell P. Dahlströms minneløp.

På de siste meterne spurtet Support Justice ned Digitial Ink, en av bookmakernes favoritter til å vinne Elitloppet, etter en perfekt reise i andre utvendig.

- På forhånd tenkte jeg at det ikke gikk an å slå Digital Ink - for det er en sinnssyk hest. Dette er utrolig stort og moro. Det er det tøffeste løpet som er kjørt i Skandinavia i år, sier Geir Vegard Gundersen til VG.

Fikk 150.000

Han både kusker og trener hesten som fikk 150.000 kroner for triumfen på svenske Mantorp.

- De hestene som Support Justice slo nå var de beste fireåringene i Europa i fjor. Det er helt sykt, egentlig, beskriver Bjerke travbanes administrerende direktør Arnlioth Heltberg.

Det er han som håndplukker topphestene som får delta i VG Oslo Grand Prix søndag 8. juni. Norges beste traver de siste årene, Yarrah Boko, er allerede invitert. Nå går han langt i å love den nye stjernen startplass i det største travløpet her hjemme.

- Det er klart vi ønsker å ha med Support Justice. Jeg skal ta en prat med Gundersen, så tar vi dette i fellesskap. I midten av mai bør dette være spikret, sier Heltberg.

- Jeg går ikke rundt og sier at han kan vinne Oslo Grand Prix som femåring. Han må herdes. Husk at han bare har startet 18 ganger i løp. Men jeg tror han kan kjempe om seieren som seks- og syvåring. Han har styrken og en fantastisk innstilling. Det er ikke tilfeldig at han har vunnet de største løpene med et hestehode, sier Geir Vegard Gundersen.

Sammenliknes med Rex Rodney

Bjerke-generalen går så langt at han sammenligner Support Justice med Rex Rodney - fenomenet som både vant Elitloppet og Oslo Grand Prix på 80-tallet.

- Jeg tror denne hesten kan bli verdens beste over full distanse. Norsk travsport kan få en Rex Rodney-effekt av Support Justice, tror Arnlioth Heltberg.

- Jeg kan jo ikke si at han blir best i verden. Men han viste at han har potensiale til å være med i verdenseliten, mener Gundersen.

Hjemme på gården i Nittedal skjønte han fort at han hadde et talent helt utenom det vanlige.

- Det som gjør dette så spesielt er at vi kjøpte Support Justice da han var halvannet år. Jeg har trent den hver eneste time. Alt er norsk - både oppdrettet, hesten, kusken og eieren. Derfor er dette moro for norsk travsport, sier Geir Vegard Gundersen.

- Både Steinlager og Yarrah Boko har vært fantastiske, men de er svenskfødte. Og Thai Tanic ble trent i Sverige. Rex Rodney var et eventyr, men det er snart 30 år siden. Det er på tide at det kommer en ny helnorsk ekvipasje. Og dette er så norsk som det får blitt, påpeker Geir Vegard Gundersen.

Neste start for Support Justice blir et femårsløp i København i mai.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder