IKKE SUPER: Emil Helge Svendsen. Foto: Jostein Magnussen , VG

Ikke akkurat supert, Svendsen

Ledet med et halvt minutt før siste etappe - tapte spurtoppgjøret

Det så ut som alt lå til rette for en ny stafettseier til de norske skiskyttergutta. Men en råsterk russer, og en ikke like super Svendsen, ville det annerledes.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det var en stor bom på skiene. Med like gode ski som russeren, eller OK minus glid, hadde det blitt seier. Det er bare å beklage, sa Hegle Svendsen til TV 2 etter rennet.

Et halvt minutts ledelse hadde brødrene Johannes (22) og Tarjei Bø (27) gitt Emil Helge Svendsen (30). Brødrene måtte i tillegg ta inn omtrent et halvt minutt som Henrik L'Abee Lund (29) hadde tapt på åpningsetappen.

Gode brødre

Så Bø-brødrene gjorde jobben. De skjøt og de gikk som få andre i Hochfilzen denne søndags-ettermiddagen, blinkene skvatt ned mens gutta raste gjennom løypene. Et halvt minutt ble tatt igjen, et mytt halvminutt ble gitt i ledelse til Svendsen.

Les også: Se, Fourcade holdt på å «ta en Weng»

Og det så bra ut for Svendsen også, etter første skyting. Men gikk han ikke litt sakte? Skepsisen viste seg å være rett, Svendsen tapte terreng til russiske Anton Shipolin selv med fullt hus etter en rask, liggende serie. Men fortsatt var avstanden ganske god til konkurrentene.

Ikke sjans

På den stående skytingen måtte Svendsen bruke to ekstraskudd, men så lenge russeren også havnet i trøbbel, så det fortsatt ganske greit ut. 10.4 sekunder gikk Svendsen ut før Shipolin, men vi skjønte raskt at Svendsen enten ikke hadde dagen eller gode ski. Eller en kombinasjon.

Les også: Flere skiskyttere utsatt for tyveri denne måneden

I en siste motbakke før mål, og da hadde russeren kommet seg helt opp i ryggen på Svendsen, prøvde nordmannen et siste rykk. Det gikk dårlig. Shipolin slapp ikke, og da det skulle avgjøres var Super-Svendsen tom. Han resignerte, og Norge måtte nøye seg med en 2. plass på stafetten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder