TAPTE: Inna Trazjukova (blått) i aksjon i bronsefinalen mot polske Monika Michalik. Trazjukova hevder hun ble slått av den russiske brytepresidenten etter kampen.

TAPTE: Inna Trazjukova (blått) i aksjon i bronsefinalen mot polske Monika Michalik. Trazjukova hevder hun ble slått av den russiske brytepresidenten etter kampen. Foto: Toru Hanai Reuters

Russisk bryter tapte OL-bronse: – Presidenten slo meg i ansiktet

RIO DE JANEIRO (VG) Inna Trazjukova (25) hevder at hun ble slått av presidenten i det russiske bryteforbundet – fordi hun tapte bronsefinalen i OL.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Trazjukova brøt mot polske Ewa Michalik og tapte oppgjøret i 63 kilosklassen torsdag.

Presidenten i bryteforbundet, Mikhail Mamiashvili (52), benekter at han har slått den kvinnelige bryteren.

Trazjukova sier, ifølge avisen Sport Ekspress, at hun ble slått to ganger i ansiktet av Mamiashvili – som straff for at hun tapte kampen om bronsen.

BRYTEPRESIDENT: Mikhail Mamiashvili. Foto: Mikhail Klimentyev Afp

– Jeg slo ikke Inna Trazjukova. Vi hadde en samtale der vi hevet stemmen, sier brytepresidenten til Izvestija.

Les også: Store gråt av smerte.

– Vi har alltid en alvorsprat etter et tap, men vi tar aldri til nevene. Hennes personlige trener var til stede. Han kan fortelle, sier Mamiahvili.

Inna Trazjukova tok selv kontakt med Sport Ekspress, som er en viktig sportsavis i Russland.

Ifølge henne var det en beruset Mamiahvili som møtte henne og slo henne etter kampen. Trazjukova sier dette til Sport Ekspress:

– Etter at jeg hadde tapt bronsefinalen, ble jeg møtt av en beruset brytepresident Mamiahvili. Han var frekk og slo meg to ganger i ansiktet. Dette skjedde foran vitner.

VG+: Les om OL-håpet Store som bryter for likestilling (krever innlogging)

– Når jeg kommer til Russland, har jeg tenkt å skrive en anmeldelse til statsadvokaten, samt rapportere hendelsen til sportsministeren. Jeg er ikke slave, selv om jeg taper. Jeg ble ydmyket i offentligheten. Jeg ønsker å ta opp denne saken for at andre kvinnelige brytere ikke skal lide av dette i fremtiden.

Sportsminister Vitalij Mutko sier at bryteren kan komme til hans kontor umiddelbart hun kommer hjem til Russland. Mutko fikk som kjent ikke akkreditering til OL på grunn av sin påståtte rolle i den systematiske dopingen.

– Hvis det har skjedd noe i Rio de Janeiro, så kan hun bare ta direkte kontakt med meg, sier sportsministeren.

Brytepresident Mamiahvili innrømmer at det var en tøff samtale mellom han og den kvinnelige bryteren etter tapet i bronsefinalen.

– Men mangel på vilje og likegyldighet, må tas hardt, sier han ifølge Sport Ekspress.

Mikhail Mamiashvili tok gull under OL i Seoul i 1988. Han er kjent for å gode kontakter i det russiske samfunnet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder