GODT PÅ VEI: Casper Ruud har allerede klart målet om å bli ranket som verdens beste junorspiller. Nå vil han inn på topp 500 blant herrene. Foto: Helge Mikalsen VG

Tennistalentet: – Gøy å bli sammenlignet med Martin Ødegaard

Casper Ruud (17) har klare mål om å skaffe seg et stort navn i tennisverden, men tåler fint å bli sammenlignet med en av Norges største balltalent.

  • Hege Dancke Stølan
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det har aldri vært så mye presse her hjemme før, sier Casper Ruud (17) da VG møtte ham på presselunsj i forbindelse med en ny sponsoravtale.

Alle ville ha en bit av tennistalentet, som i helgen imponerte stort, da han tok seg til finalen i Junior Masters i Kina. Turneringen omtales som et uoffisielt junior-VM.

I finalen tapte han 5-7, 3-6 for sør-koreaneren Hong Seong Chan.

– Det var utrolig kult, folk var veldig på, både her og der. Jeg fikk en god uke der, og mye bra inspirasjon, vi følte oss som proffe alle sammen. Så det er klart at det er mye å ta med seg videre, selv om det selvfølgelig var bittert å tape i finalen. Og jeg bare håper jeg kan fortsette det bra spillet de neste ukene, sier 17-åringen om opplevelsen i Kina.

VG for et år siden: Tror Casper (16) kan bli like god som Djokovic

Mye oppmerksomhet

At den unge tennisspilleren gjør det bra på banen medfører mer oppmerksomhet, ikke bare fra presse, men også fra folk rundt ham.

SPENNENDE SESONG: I år skal Casper Ruud spille både junior og herreturneringer. Foto: Helge Mikalsen VG

– Det blir mer og mer presse, og det kommer flere tilbakemeldinger, fra lærere, folk på skolen og tidligere lærere. Også blir jeg av og til kjent igjen på flyplassen, det er jo litt stas, men når jeg har racketbagen og er på tur, så er det kanskje litt lettere for folk å kjenne meg igjen, sier han til VG.

Han har også ved flere anledninger blitt omtalt som «tennisens Martin Ødegaard», og de to idrettstalentene er faktisk født med bare fem dagers mellom.

– Joda, jeg har hørt det noen ganger, det er klart at det er gøy det. Og gøy å høre at folk har troen på meg, like mye som de tror på Ødegaard. Han er jo ekstremt god, og det er helt ekstremt det han har fått til med Madrid og alt han gjør. Også jeg vil jo gjerne få mitt eget navn også en dag, og bli så stor at jeg ikke lenger er «tennisens Ødegaard», sier han med et smil, og legger til:

– Men det er klart at mange ser opp til han, og jeg håper mange vil se opp til meg, og at både han og jeg lykkes med det vi vil, og når dit vi vil, svarer han.

Les også: Ekspert mener Ruud blir tidenes norske tennisspiller

Setter nye mål

Sesongen har startet bra for Norges nye tennisyndling, og han håper å ta ytterligere skritt dette året.

– Det har vært et veldig bra år hittil, jeg har klatret litt på herrerankingen, og jeg kommer nok til å spille litt flere herreturneringer i år. Også blir det French Open junior og Wimbledon junior, som også blir noen av høydepunktene i år, sier han.

Unggutten kan allerede krysse av noen ting på listen, for eksempelet målet om å bli ranket som verdens beste juniorspiller, noe han ble 1 januar i år.

– Han har spilt mye junior, så det blir vanskelig å holde han igjen, han blir litt mett. Nå har han nådd nummer 1, så da har han krysset av det, sier pappa Christian Ruud til VG.

I år er altså målet å klatre på herrerankingen, og han skal derfor spille flere herreturneringer denne sesongen. På den nyeste rankingen, fra 1. april, var han ranket som nummer 657, tre plasser opp fra forrige ranking. Men han gjorde et kraftig byks på listen fra målingen før, da han lå på 779. plass.

– Jeg har et mål om å prøve å kunne bli blant de 500 beste i løpet av året, og jeg føler jeg er på god vei. Også vil man jo prøve å komme dit så fort som mulig, jo fortere jo bedre, sier hovedpersonen selv.

– Det er et realistisk mål, han startet bra, ligger godt i rute, og han har nivået inn, sier Christian Ruud om sønnen målsetting.

LES OGSÅ: Casper Ruud til topps på verdensrankingen

Et utviklingsår

17-åringen har fått Wild Card til en ATP-turnering i Kuala Lumpur i september. I tillegg vil han på grunn av det gode resultatet i Kina få wild card til nok en stor turnering, men hvilken det blir får han ikke beskjed om før om tre uker.

Han skal også delta i French Open junior og Wimbledon junior, i tillegg til et par oppvarmingsturneringer, så han har flere mål å strekke seg til denne sesongen.

– Det blir et kombinasjonsår, hvor vi ikke har fokus på junior-ranking, men heller går for junior grand slam-tittelen i French open og Wimbledon, det hadde vært gøy, sier Christian Ruud, som selv ble nummer 39 på verdensrankingen.

– Han ligger langt foran meg, men noen stagnerer, mens noen skyter fart når de er 20. Han har mange viktige og vanskelige år foran seg, men avhengig av utvikling, så kan han bli kjempegod, det har han bevist. Han ligger i rute, men det er jo ingen garanti, sier pappa Ruud.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder