GULLHÅP: Kristoffer Brun (til venstre) og Are Strandli har ingen ting mot et favorittstempel i OL. De har delt rom og levd tett på hver andre i åtte år og tar felles hengekøye på strak arm.
GULLHÅP: Kristoffer Brun (til venstre) og Are Strandli har ingen ting mot et favorittstempel i OL. De har delt rom og levd tett på hver andre i åtte år og tar felles hengekøye på strak arm. Foto: Jostein Overvik

Brun og Strandli: – Kult å bli kalt OL-favoritter

Søndagens konkurranse er avlyst

SPORT

RIO (VG) Statistikk-giganten Gracenote har dem som OL-favoritter. Kristoffer Brun (28) og Are Strandli (27) takker for tilliten. Fra en hengekøye nær Ipanema Beach.

Publisert: Oppdatert: 08.08.16 09:27

SISTE: Norges båt skal i aksjon mandag klokken 17 norsk tid.

– Det er kult å bli kalt OL-favoritter, sier Strandli. Ingen av lettvektsroerne visste om favorittstempelet da VG snakket med dem. Strandli blir fulgt opp av Brun:

– Ja, det må vi si er kult. Gøy. Får ta det som et kompliment.

Men duoen må vente på første OL-test. Søndagens dobbelsculler-øvelse i Rio er avlyst grunnet vindforholdene. Arrangørene håper i stedet å få gjennomført konkurransen en av de kommende dagene.

Gracenote (tidligere Infostrada) har i lang tid satt opp sin medaljestatistikk i forkant av Rio-OL. Norge lå an til å ta en gull- og en sølvmedalje sist gang prognosen ble presentert, men nå er de to lettvektsroerne i dobbeltsculleren flyttet opp til favoritter sammen med håndballjentene.

– Jeg visste at de hadde oss på annenplass tidligere. Det er jo ingen ting som har forandret seg med resultater, men de ser kanskje at vi har mer rutine sammen når det strammer seg til enn de to franske guttene. Det er ingen ulempe for oss å ha den ekstra erfaringen, mener Strandli.

– De må ha sett på at Norge har tradisjon for å løfte det et par hakk i mesterskap – og det tror jeg vi har, sier Kristoffer Brun.

Norge vant VM-gull da Frankrike tok det med ro i 2013, men har tross sine 13 strake pallplasser siden aldri slått franskmennene. Stinne av trening havnet den norske båten drøye to sekunder bak Pierre Houin og Jeremie Azou i verdenscupfinalen i Poznan i juni. Sammensetningen er ny for året.

Tungvekterne: Muskelbuntene Borch og Tufte måtte tøyle kreftene

– Før løpet i Poznan «mishandlet» vi dem rent treningsmessig, avslører landslagssjef Johan Flodin.

– Frankrike burde vært ranket som nummer én og vi nummer to. Men det er «jettekult» at folk tror på oss. Det gjør vi selv også, sier svensken.

Statistikk-gigant: Norge tar to OL-gull

Strandli og Brun regner med «et kroppslig sjokk» i forsøksheatet. Men det er helt etter planen. De trives på Hotel Mangotree rett ved Ipanema. Innsjøen Lagoa med roarenaen ligger rett innenfor.. Der har treningene vært akkurat så tunge som de skal være før den planlagte formutløsningen i neste uke.

Det eneste problemet er båten.

Dobbeltsculleren ble sendt til Brasil allerede 1. juni. I mellomtiden har de brukt annetvalget under Poznan-regattaen og under trening på Årungen og italienske Varese.

Les saken på VG+: Norges ukjente OL-håp

– Vi har den beste båten her. Den er forskjellig fra den andre og krever litt annen teknikk. Men vi føler vi har kontroll på det. Det meste er på stell, sier Are Strandli.

– Vi er sikker på at vi har valgt den riktige båten. Det ville vært det samme om vi hadde valgt motsatt. Det kan være litt frustrerende, men vi har noe pusle med, trøster Flodin seg med.

Det finnes nemlig alvorligere problemer for en lettvektsroer. Både Strandli og Brun har en trivselsvekt på over 80 kg. Når de veier inn to timer før hvert løp i OL må vekten stoppe på 70 kg.

Nå veier begge 71 kg og Kristoffer Brun mener at det ikke byr på noen problemer å fjerne den siste kiloen.

Fra VM i fjor: De evige treerne

– Vi ligger lavere enn noen gang før mesterskap og kroppssammensetningen er bra. Vi har prikket inn det meste ganske perfekt, mener han.

Det synes Gracenote også.

Her kan du lese mer om