TRAKK SEG: Magnus Moan fikk en kjenning på en gammel skade i hælen og valgte å trekke seg fra TV-programmet «Råskap» på TV3. Foto: Terje Bendiksby , NTB scanpix

Forteller om blodslitet i «Råskap»: Gråtkvalt Moan skadet i realityserie - valgte å trekke seg

– Jeg klarte ikke løfte en trekasse engang

Magnus Moan (32) måtte trekke seg fra realityserien «Råskap» på TV3 etter at kombinertutøveren fikk en skade under konkurransen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Ståa er OK, men de siste konkurransene har jeg fått en føling på hælen og akillesen min, som ikke er optimal. Av erfaring fra tidligere skader så velger jeg å kaste inn håndkleet og trekker meg fra konkurransen, sier en gråtkvalt kombinertutøveren i kveldens episode av den TV3-sendte realityserien Råskap.

Overfor VG utdyper han skaden.

– I oktober i fjor fikk jeg et stressbrudd i hælen. Det er en slitasjeskade på grunn av mange års trening. De kaller det for en stressfraktur, som er et lite brudd i hælbeinet, sier Moan til VG.

– Jeg takket ja til å bli med på programmet, men informerte om skaden. Jeg tok forholdsregler, brukte spesielle sko, og forsøkte å gjøre øvelsene best mulig i forhold til foten, sier han.

LES OGSÅ: Moan måtte pålegge seg selv treningspause

– Klokt å trekke meg

Likevel valgte Moan å trekke seg fra konkurransen, i samråd med lege. Han avkrefter derimot at skaden får noe å si før årets sesong og hans store mål som er OL i 2018. Da ønsker han å forsvare laggullet fra Sotsji i fjor. Der drømmer han om en individuell gullmedalje, en medalje som mangler i skapet hos trønderen.

– Innspillingen var i mai. I ettertid var det nok veldig klokt av meg trekke meg. Jeg måtte bruke et par uker på å få foten på rett kjøl, men var tilbake i full trening igjen i starten av juni. Fra juni og til nå har jeg gjennomført overraskende bra med trening på rulleski. Men det har ikke vært like krevende som å delta på Råskap.

LES OGSÅ: – Et av mine råeste løp

Råskap er et konsept støpt i samme form som NRKs Mesternes Mester og TV2s Beste av de beste, og er en konkurranse bestående av tidligere og aktive topputøvere som må igjennom harde fysiske og psykiske tester. Blant vintersportutøverne er Vibeke Skofterud, Tiril Sjåstad Christiansen, Alexander Bonsaksen, Johan Remen Evensen og Andreas Ygre Wiig med.

Ble overrasket over påkjenningen

På spørsmål om programdeltagelsen var tyngre enn å vinne individuelt OL-sølv, må Moan le før han tenker seg om.

– Jeg trodde jeg var godt forberedt. Tidligere har jeg vært med på på Beste av de beste. Men da jeg fikk se arenaen og de oppgavene vi skulle igjennom skjønte jeg at jeg ikke forberedt i det hele tatt, sier Moan og legger til:

– Jeg trener på det jeg skal bli god på og det er fysisk hardt det også, men man ble møtt med øvelser som lå langt, langt utenfor komfortsonen. Man aktiviserer også muskelgrupper som man ikke bruker mye. Vi måtte bære, løfte og jobbe i team – ofte med tre slike øvelser på to dager. Man blir helt ødelagt. Jeg klarte ikke løfte en lett trekasse etter noen av konkurransene, humrer Moan.

Han sier likevel at han forbereder seg godt til årets sesong og at skaden ikke har plaget han nevneverdig.

– Jeg er 100 prosent tilbake. Jeg er veldig påpasselig med hva jeg kan gjøre med trening og jeg har funnet en oppskrift med trening og behandling som fungerer for meg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder