Eks-caddien til Woods kommer med ny bok mandag

SNART SANNHETENS ØYEBLIKK: Tiger Woods takker sin caddie Steve Williams etter seieren i Australian Open 15. november 2009. Deretter dro han rett til flyplassen i helikopter, før utroskapen til kona Elin Nordegren ble kjent. Williams visste - her - ingenting. Foto: William West , Afp

– Tiger stakk da sex-skandalen sprakk

Tiger Woods (39) flyktet avgårde i helikopter da han forsto at utroskapen mot kona Elin Nordegren og hans «sex-misbruk» ville bli kjent.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over fire år gammel

Det forteller hans tidligere mangeårige caddie, Steve Williams, i en bok som kommer ut i morgen, mandag. Den har fått tittelen «Out Of The Rough», og inneholder blant annet newzealenderens oppfatning av hva som skjedde i timene før verden fikk vite om verdens - da - mest suverene golfspiller.

BAKGRUNN: Krasjen på hjemmebane

Steve Williams merket at noe ikke var helt som det skulle være foran siste spilledag i Australian Masters i midten av november 2009. Tiger Woods vant turneringen etter å ha fått tre millioner australske dollar (18 millioner kroner etter dagens valutakurs) for å delta - for første gang på 10 år på australsk jord.

FREMDELES GODE TIDER: Tiger Woods og Elin Nordegren på tribunen under en basketkamp i NBA 11. juni 2009, rett før ekteskapet sprakk da Tigers alle sidesprang og «sex-avhengighet» ble kjent. Foto: Hans Deryk , Reuters

– Virket bekymret

25. november publiserte amerikanske National Enquirer den første nyheten om skandalen, som etter hvert ble til en enorm skandale.

Tiger: – Jeg har sviktet

Da Steve Williams banket på hotelldøren til Tiger Woods i Melbourne ti dager før, tok det ifølge Steve Williams 15 minutter før Woods åpnet. Senere er det blitt kjent at en av hans (mange) elskerinner, nattklubbeier Rachel Uchitel, også hadde tatt turen til Australia, skriver Golf Digest.

– Tiger var som han pleide å være. Jeg merket ikke noe spesielt ved ham. Bortsett fra at han ikke var klar for å spille golf og virket litt bekymret, skriver Steve Williams - som nå har avsluttet karrieren som caddie.

Sparken over telefon

Et nytt Tiger-brudd - LES MER HER

Williams bar køllebagen for Woods gjennom 13 år og vant 13 storturneringer sammen med amerikaneren som caddie. De var også i hverandres bryllup, før de gikk hver til sitt i 2011.

Det vil si: Tiger Woods ga Williams sparken, over telefon.

– At han ikke sa det til meg ansikt til ansikt, gikk inn over meg. Det skjedde så plutselig. Måten det ble gjort på. Han hadde vært gjennom sitt livs tøffeste periode og jeg hadde vært lojal mot ham i så mange år. Det burde ha vært verd noen «diskusjoner», mener Steve Williams i boken.

New Zealands' Sunday Star Times har publisert flere utdrag fra den.

– Umiddelbart etter at Tiger var ferdig med sine mediaforpliktelser, dro han avgårde til flyplassen i et helikopter, slik at jeg måtte dra tilbake til hotellet alene. Mens jeg satt i bilen (på vei til hotellet) fikk jeg en tekstmelding fra Max Steinberg med beskjed om at «det kommer ut en sak i morgen», skriver Steve Williams om det som skjedde 15. november for seks år siden.

ELSKERINNE: Rachel Uchitel eide en nattklubb d ahun ble koblet til Tiger Woods. Her kommer hun til Los Angeles fra New York 29. november 2009 - to dager etter Tiger Woods' skjebnesvangre krasj rett utenfor sitt eget hus. Foto: David Zentz , AP

Tiger Woods advokat (Steinberg) understreket at den på ingen måte ville være sann, og at caddie Williams ikke måtte snakke med noen.

Nektet

Steve Williams hevder at han ikke visste om Tiger Woods' alle sidesprang i ekteskapet med Elin Nordegren.

Han skal ha bedt Steinberg om å sende ut en pressemelding om at han var fullstendig uvitende om Woods utroskap. Men advokaten nektet, fordi det ville rette fokus mot én av mange som sto Woods nær - og hevdet det samme.

BAKGRUNN: Mer verd enn Ronaldo

– Det brydde meg ikke at han (Woods) ikke sa noe, fordi han hadde lovet å ta kontakt når han var klar - selv om det da skjedde ved en e-post og jeg hadde satt pris på en telefonsamtale, forteller Steve Williams.

– Jeg synes Mark Steinberg eller en av hans lakeier kunne vært mer imøtekommende og forståelsesfulle når det gjaldt min situasjon. Men jeg hørte ingenting («All I got was silence»), skriver Williams.

Mer om

 1. Golf

Flere artikler

 1. Tiger Woods snakker ut om sine opp- og nedturer

 2. Tiger arrestert for fyllekjøring

 3. Pluss content

  Tiger Woods' brennhete comeback: Skandalene, avhengigheten og millionene

 4. Pluss content

  Verdens best betalte idrettsstjerner gjennom tidene

 5. Pluss content

  Historiens 15 største golftabber

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder