Matchvinneren: – Det er mange som har lidd med oss

Lie ødela festen i Bodø med sitt aller første mål

(Bodø/Glimt-Aalesund 0-1) Snakk om festbrems! Oddbjørn Lie (28) ødela 200-årsfesten til Bodø by med sitt aller første seriemål for Aalesund.

  • Jostein Magnussen

Artikkelen er over fire år gammel

Allerede etter åtte minutter fikk midtstopperen stå fryktelig alene på hjørnet av femmeteren etter at to Glimt-spillere gikk etter John Arne Riises perfekte frispark. Lie klemte til og ballen gikk mellom beina på Brede Moe og keeper Hannes Halldorsson.

Det var Oddbjørn Lies første seriemål i Tippeligaen i hans 58. kamp. Fra før har han kun scoret i treningskamp for Aalesund.

– Det var ufattelig deilig. Vi har hatt en fryktelig tung periode med mange dårlige resultater på rad. Det er mange som har lidd med oss, både supportere og frivillige. Dette var en seier for dem også, sier Lie til TV 2.

VG Live Vi fulgte spark for spark i Bodø her

Glimt spilte seg til flere store sjanser i 1. omgang. Nærmest kom Trond Olsen som satte et innlegg fra Fitim Azemi over fra tre meters hold.

Enveiskjøring

Aalesund var farlig på kontringer, og keeper Hannes Halldorsson måtte i aksjon flere ganger.

2. omgang begynte som den første. Glimt presset Aalesund bakover og jaktet utligning, mens Aalesund forsøkte å ta kontringsmulighetene. Presisjonen var imidlertid for dårlig i begge ender.

Sett denne? Brann stilte i en 5-0-5-formasjon mot Molde

Glimt var best på det meste. Hadde ballen mest, vant cornerstatistikken hele 12-2, hadde flest avslutninger på mål, men innenfor 16-meteren var det «tannløst».

Snytt for straffe?

Franck Boli fikk Aalesunds største sjanse i 2. omgang - på en kontring, selvsagt. I 83. minutt kom han alene med keeper. Boli forsøkte å lobbe over Halldorsson, men islendingen vant også den duellen.

Like etterpå ville Aalesund-spillerne ha straffe da Marlinho holdt av Henrik Furebotn innenfor 16-meteren, men dommer Espen Eskås vinket spillet videre.

På overtid ble Aalesunds Adam Örn Arnarson utvist da han fikk sitt andre gule kort for dagen.

Aalesund-trener Trond Fredriksen innrømmet etterpå at det var en påkjenning å stå på sidelinjen.

– Men vi fightet som ekte sunnmøringer. Det gjør det utrolig deilig å dra hjem med tre poeng.

Kollega Aasmund Bjørkan var naturlig nok forferdelig skuffet.

– Vi skaper mer enn nok sjanser til å kunne vinne. Vi er i og rundt deres 16-meter i hele 2. omgang, men i dag ville ikke ballen inn, sier Glimt-treneren til TV 2.

PS! 7513 tilskuere var på plass i solen på Aspmyra for å støtte Glimt. Dermed står publikumsrekorden fra 2002 på 8126 fortsatt.

Les også

Mer om

  1. Tippeligaen
  2. Bodø/Glimt
  3. Aalesund FK

Flere artikler

  1. Selvmål gir Bodø/Glimt "nedrykkstrøbbel"

  2. Godset-helten Marcus Pedersen: 14 mål på 14 Tippeliga-kamper

  3. Mandagsmarerittet fortsetter for Bodø/Glimt: Sarpsborg-helt Joachim Thomassen ut med ny skade

  4. Tromsøs første seier i Bodø på 13 år

  5. Sjansesløsing endte Glimts seiersrekke: - Deilig å ha stang inn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder