TILBAKE I NORSK FOTBALL: Adam Larsen Kwarasey fikk en grei start på sin Rosenborg-karriere og tok det som kom i seriekampen mot Haugesund lørdag. Foto: Jostein Magnussen VG

RBK-keeper valgte trygghet foran penger

Kwarasey: – Det er ikke alltid pengene er det viktigste

TRONDHEIM (VG) Adam Larsen Kwarasey (28) valgte det trygge istedet for pengene da han vendte tilbake til norsk fotball.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For i Mexico fristet manageren for Tiburones Rojos de Veracruz med en særdeles god avtale for Portland Timbers-keeperen. De økonomiske betingelsene var så gode at Larsen Kwarasey var fristet og dro til Veracruz for å se nærmere på forholdene.

Keeperen valgte til slutt å si nei til en avtale som var mye bedre enn den Rosenborg kom opp med.

– Hadde ikke lyst

– Det holder med å si veldig, veldig, veldig mye bedre. Men det er ikke alltid pengene er det viktigste, sier keeperen som tilbragte to dager i Veracruz før han takket nei.

I GANG: Adam Larsen Kwarasey fikk sin debut for Rosenborg lørdag. Foto: Ned Alley NTB scanpix

– Jeg hadde ikke så veldig lyst til å dra med meg min to år gamle sønn og min kjæreste til et land hvor vi ikke snakker språket og til en mindre by i Mexico. Det var en fin klubb som jeg fikk et godt inntrykk av og en god økonomisk avtale, men jeg hadde ikke lyst, forklarer han til VG.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sier dette om prosessen som gjorde at den tidligere Strømsgodset-kapteinen endte opp på Lerkendal og fikk sin Rosenborg-debut mot Haugesund lørdag.

– Vi hørte også at han var på vei til Veracruz, så fikk vi beskjed om at det ikke var helt sikkert. Da ble det fart i «sysakene». Adam har vært et hett navn hele veien, men vi kom til at det var usannsynlig. Så gikk det noen dager og vi kom fram til at det kunne la seg gjøre.

Sett denne? RBK var aldri i tvil om å hente Bakenga

– Jeg trengte litt tid på meg. Det har vært en prosess, men etter at jeg fikk snakket med ulike personer i klubben så var det ikke noe vanskelig valg. Det er mye som skjer i Rosenborg så jeg følte at dette var en glimrende sjanse for meg. Jeg vil vinne noe og det får jeg muligheten til her, sier Adam Larsen Kwarasey.

28-åringen mener han har lært mye etter halvannet år i Portland Timbers.

– Det er varierende nivå på den amerikanske ligaen med noen veldig gode lag og noen som ikke er all verden, men jeg føler at jeg har vokst både som keeper og som menneske. Har lært mye om meg selv ved å være borte så lenge fra alt det trygge her hjemme. Kjæresten, sønnen min og jeg har vært alene omtrent i halvannet år. Jeg har funnet ut hva som er viktig her i livet, beskriver han.

Tøff konkurranse

I Rosenborg skal han konkurrere med landslagskeeper André Hansen, Pavel Londak og Alexander Lund Hansen.

– Det blir bra å få trene med de beste. Det pusher meg. Jeg vil jo bli bedre og da passer det bra å få trene med en god keepertrener og noen av de beste keeperne i Norge, sier Larsen Kwarasey som nå skal ut på husjakt i Trondheim for å finne leilighet til seg, samboer Malin og sønnen Elijah.

At det begynner å bli mange keepere i Rosenborg-troppen bekymrer ikke Kåre Ingebrigtsen.

– Det må vi ha. Det er hard kamp om alle plassene i Rosenborg og vi håper å spille en 60-70 kamper iløpet av en sesong. Da er det viktig å ha tre meget gode keepere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder