FOTBALLFAMILIE: Ulrik Yttergård Jenssen og pappa Truls Jenssen i Lyon hvor 19-åringen har tilbrakt de siste tre årene. Foto: Øystein Hernes VG

Norge-klare Ulrik (19): – Uttaket kom som et sjokk

Har aldri spilt A-lagsfotball - tatt ut sammen med storebror RubenYttergård Jenssen

For første gang skal fotballbrødrene Ulrik (19) og Ruben Yttergård Jenssen (28) på landslagssamling for Norge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

19-årige Ulrik var en av overraskelsene i troppen som landslagssjef Per-Mathias Høgmo presenterte til Portugal-kampen 29. mai.

– Uttaket kom som et sjokk, sier Tromsø-gutten som til daglig trener med reservelaget til franske Lyon. Her har han holdt til de tre siste årene.

– Jeg skjønte at det hadde skjedd noe da jeg kom fra trening og så at telefonen var full av meldinger. Umiddelbart tenkte jeg at det er utrolig artig å bli tatt ut og få møte broren min, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

LANDSLAGSVETERAN: Ruben Yttergård Jenssen Foto: Frode Hansen VG

Fikk du med deg denne kommentaren? Norge burde ikke spilt mot Portugal

Én av meldingene var fra nettopp storebror Ruben i Kaiserslautern, en landslagsveteran med 35 kamper.

Vil vise seg frem

– Dette er kjempeartig både for han og meg. Ulrik gleder seg til å vise seg frem, sier Ruben Yttergård Jenssen til VG.

Han ser frem til å få en ny romkamerat på landslaget.

– Jeg ser frem til å få noen som kan rydde på rommet for meg og som kan løpe ærender, fleiper Kaiserslautern-proffen om den vel åtte år yngre lillebroren som helst spiller midtstopper.

– Vi får nå se hvem som skal gjøre hva, men uansett blir dette veldig trivelig. Det er ikke så ofte vi ser hverandre, parerer Ulrik Yttergård Jenssen.

Les også: Halve landslaget satt ut av spill før Portugal-møtet

19-åringen har fortsatt ikke spilt noen offisiell kamp for A-laget til Lyon, men han angrer ikke på at han flyttet fra Tromsø til Frankrike for tre år siden.

Kontrakten går ut

– Det har vært en god skole og jeg har hatt tre fine år her hvor jeg har lært mye, sier Lyon-spilleren. Hans kontrakt med klubben går ut juni og vurderer nå hva han skal gjøre.

Sønnen av den gamle TIL-kjempen Truls Jenssen får gode skussmål av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

– Han er en ung og spennende spiller. Ulrik er fotballklok og god med ballen. Han har spilt stopper og er venstrebent, sier Høgmo.

Ulrik Yttergård Jenssen er foreløpig en av tre stoppere i Høgmos landslagstropp til Portugal-kampen. Landslagssjefen har signalisert at han skal hente inn ytterligere én stopper og to venstrebacker før privatkampen.

PS! Ifølge VGs faktaekspert Geir Juva så blir ikke Ulrik Yttergård Jenssen eventuelt første A-landslagsspiller uten offisielle klubbkamper på seniornivå. Glenn Holm debuterte for Norge i 1988, noen dager før den offisielle debuten for Moss.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder