FREESKIFAVORITT: Johanne Killi, her fra tidligere i år.
FREESKIFAVORITT: Johanne Killi, her fra tidligere i år. Foto: Sean M. Haffey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Killi til sykehus etter å ha slått hodet på trening: - Litt forslått

Publisert: Oppdatert: 14.02.18 09:40
SPORT

PYEONGCHANG/OSLO (VG) Johanne Killi, Norges største gullfavoritt på freeski, måtte på legesjekk etter å ha falt på trening og slått hodet.

Det kommer frem i en pressemelding onsdag.

Der opplyses det om at 20-åringen fra Dombås falt på trening og slo hodet, og at hun rutinemessig ble fraktet til sykehus for en sjekk.

OL-studio: Alt om OL her!

– Hun er litt forslått, men i fin form. Ingen funn, beroliger imidlertid pressekontakt Sofie Torlei Olsen.

Killi er blant gullfavorittene i slopestyle når freeskiutøverne skal gjøre opp om edelt metall natt til lørdag.

– Hun er blant de tre største favorittene sammen med Tess Ledeux og Sarah Hoefflin. Hvis du ser på triksene de kan og det de har gjort i det siste, er hun helt klart blant topp tre. Men alt kan jo skje hvis det blir sånn som med jentene på snowboard med vinden, men hvis det er gode forhold, så er de favorittene. Jeg tror heller ikke jeg er så alt for inhabil om jeg sier hun er gullfavoritt, sier Eurosport-ekspert Andreas Haatveit til VG.

OL-spesial: De beste OL-sakene fra VG+

Han fikk med seg Killis treningsfall.

– Hun hoppet litt langt på siste hoppet, klarte ikke stå i mot landinga, gikk på ryggen og fikk hodet i bakken. Du så i runden etterpå at hun var litt surrete. Men jeg pratet med henne etterpå og det virket som alle var veldig rolige på at dette skulle gå fint. Da jeg så det tenkte jeg at det enten gikk helt fint eller at hun hadde slått seg litt, sier han, og fortsetter:

– Jeg vil tro det har minimalt å si for konkurransen hvis det ikke har skjedd noe mer enn det jeg har hørt om. Alle som har drevet med det her slår hodet innimellom. Det er ikke ønskelig, men det skjer.

Det er ikke lenge siden Killi deltok i slopestyle i X Games i Aspen, der hun måtte ta til takke med en 7. plass etter å ha mistet skien på det siste hoppet.

Dagen etterpå vartet hun opp med sølv i Big Air-konkurransen i det prestisjefulle arrangementet. Også den øvelsen skal hun etter planen stille opp på under OL i Pyeongchang.

OL-studio: Siste nytt om OL her

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Playerfra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Denne artikkelen handler om