KLAR FOR SEMIEN: Spanske David Ferrer brukte fire og en halv time, men avanserte omsider i US Open i natt. Foto: AFP

Ferrer til semifinale etter maratonkamp

David Ferrer måtte slite for å ta seg til semifinalen i US Open torsdag. Først etter fire timer og 31 minutter var han videre.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL


Kampen ble til slutt avgjort i tiebreak, og der vant spanjolen 7-4 over Janko Tipsarevic fra Serbia. Etter de fem knallharde settene ble resultatet 3-2 (6-3, 6-7, 2-6, 3-6, 7-6) til Ferrer.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, for nå savner jeg ord. Jeg er i alle fall kjempelykkelig, sa 30 år gamle Ferrer etter kampen, som utviklet seg til å bli litt av en thriller.

- Det ble en kamp full av følelser, og det ble en tøffere kamp enn jeg hadde ventet. Janko (Tipsarevic) er en fantastisk spiller, og har gir seg jo aldri. Han er en virkelig fighter, mente Ferrer etter oppgjøret på Arthur Ashe stadion.

I semifinalen kommer Ferrer nå til å møte Novak Djokovic.

SLO DEL POTRO: Novak Djokovic imponerte. Foto: AFP

- Det var god kamp uten for mange svingninger. Vi er jo begge baselinespillere og kjent for å kjempe skikkelig, så det var vel ventet at kampen skulle bli som den ble, sa Tipsarevic.

David Ferrer har vunnet fem titler i karrieren sin, og han har vært minst i kvartfinalen i alle de fire store Grand Slam-turneringene.

Djokovic briljerte

Novak Djokovic briljerte og er klar for sin sjette strake semifinale i US Open. Torsdag slo han ut argentineren Juan Martin del Potro.

Etter at Roger Federer måtte takke for seg i New York, er det liten tvil om at serberen Djokovic har rykket opp som den store favoritten til å vinne single for menn. Han hadde i alle fall små problemer med å slå argentineren Juan Martin del Potro.

Det endte med 6-2, 7-6 (7-3), 6-4 seier.

Del Potro slo Djokovic i bronsekampen i OL i London, men nå fikk serberen revansj, og totalt er stillingen mellom dem 6-2 i antall seirer i Djokovic favør.

- Jeg elsker å spille kveldskamper, men denne kampen var mye jevnere og tettere enn det kan framgå av resultatet, sa Djokovic etter å ha sikret semifinaleplass.

- Del Potro er en stor spiller, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg var litt heldig i det andre settet. Han slo til med noen veldig gode forehands, men han er stor, og jeg klarte å true ham til å bevege seg fra side til side, sa Djokovic.

Nå venter David Ferrer i neste kamp, og Djokovic har et ørlite overtak på ham, for når man ser på kampene mellom de to har serberen vunnet åtte, mens fem kamper er endt med seier til spanjolen.

- Han spiller bedre og bedre. Jeg hadde riktignok sjansen til å ta det andre settet, men han vant de viktigste poengene. I dag var Djokovic akkurat litt for god for meg, sa argentineren Del Potro etter å ha blitt slått ut i US Open torsdag kveld.

US Open tennis Grand Slam-turnering (seeding i parentes), torsdag:

Menn, single semfinale:
Novak Djokovic (2), Serbia - Juan Martin Del Potro (7), Argentina 6-2, 7-6 (7-3), 56-4, David Ferrer (4), Spania - Janko Tipsarevic (8), Serbia 6-3, 6-7 (5-7), 2-6, 6-3, 7-6 (7-4).

Double semifinale:
Leander Paes, India/Radek Stepanek, Tsjekkia (5) - Marcel Granollers, Spania/Marc Lopez, Spania (6) 6-6, Granollers/Lopez ga opp.Bob Bryan, USA/Mike Bryan, USA (2) - Alsam-Ul-Haq Quereshi, Pakistan/Jean-Julien Rojer, Nederland (9) 6-3, 6-4.

Kvinner, double semifinale:
Sara Errani, Italia/Roberta Vinci, Italia (2) - Nuria Llagostera Vives, Spania/Maria Jose Martinez Sanchez, Spania (8) 6-3, 6-2.

Mixeddouble finale:
Jekaterina Makarova, Russland/Bruno Soares, Brasil - Kveta Peschke, Tsjekkia/Marcin Matkowski, Polen (4) 6-7 (8-10), 6-1, 12-10.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder