B.B.S. Sugarlight på revansjejakt

For to uker siden satt B.B.S. Sugarlight fast med alle kreftene spart i Elitloppet. Nå jakter hesten revansje på hjemmebane under VG Oslo Grand Prix.

  • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

Elitloppet ble en liten nedtur for de norske travstjernene B.B.S. Sugarlight og Support Justice. For mens sistnevnte galopperte bort mulighetene sine i sitt kvalifiseringsheat, fikk ikke aldri B.B.S. Sugarlight og kusk Peter Untersteiner luken de ønsket seg på oppløpet i et av verdens mest prestisjefylte travløp.

– Jeg gjorde en vurdering som ville gitt åpning 99 av 100 ganger. Derfor ble jeg sittende i annetspor. Det skal ikke være mulig å trave i tredjespor hele veien slik Nuncio gjorde uten å bli sliten. Det var tungt å sitte fast med en hest som hadde vunnet Elitloppet med åpning, men slik er travsporten. Vi skal ha revansj nå, sier kusken til Equus.

Nå venter en ny mulighet. Om ikke VG Oslo Grand Prix er like stort som Elitloppet, vil en seier på hjemmebane bety mye for norsk travsport. Det er gått ti år siden Steinlager vant Norges største travløp. I år er B.B.S. Sugarlight én av tre norske hester med seiersmulighet.

– Sporet er det beste og hestene har vi slått før. Klaffer det med posisjonene og dagsformen er god, tror jeg vi vinner, sier Untersteiner.

Support Justice tøffest mot

Til tross for et startfelt med svenske, franske, en amerikansk og en spansk hest, tror B.B.S. Sugarlights trener, Fredrik Solberg, den tøffeste konkurrenten er norsk.

– Foran Olympiatravet gikk jeg hardt ut og anslo vinnersjansen til syv på en skala fra en til ti. Jeg legger meg på en syver igjen, og tror en revansjesugen 5 Support Justice blir verst å slå, men jeg er også svært spent på 9 Papagayo E., sier Solberg.

Og som kjent endte Olympiatravet med en suveren seier til B.B.S. Sugarlight.

Men de andre norske hestene er også optimistiske.

– Jeg har aldri kjent hesten bedre. Dette kan bli stort, sier Jan Kristian Waaler, som trener Papagayo E., til Equus. Waaler ønsket seg første-, andre- eller niendespor og var godt fornøyd med å få et spor i annen rekke. Han spår høyt tempo fra start i årets Oslo Grand Prix.

I angrepsposisjon

Support Justice var for halvannen måned siden hesten alle snakket om før både Elitloppet og VG Oslo Grand Prix. Men hesten har ikke helt innfridd forventningene. Det håper trener og kusk Geir Vegard Gundersen kan slå positivt ut før søndagens storløp.

– Nå er vi i angrepsposisjon istedenfor i forsvarsposisjon. Det får vi håpe vi kan dra nytte av, sa han før sportrekningen.

VG Oslo Grand Prix kan du se direkte på VG.no eller i vårt travstudio søndag fra kl. 16.45. Løpet vises også direkte på NRK.

Både lørdag og søndag kan du følge alt fra Bjerke direkte på VG.no. Sendestart lørdag er kl. 12, mens søndag starter sendingen kl. 11.

Mer om

  1. Trav

Flere artikler

  1. B.B.S. Sugarlight fikk aldri sjansen i Elitloppet

  2. Eventyrhesten satte Support Justice i skyggen

  3. B.B.S. Sugarlight vant VG Oslo Grand Prix

  4. Favoritt i Elitloppet - kjøpt for
    25.000

  5. Vil erobre USA hvis han vinner Elitloppet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder