HALVVEIS: Geir Vegard Gundersen tok sin femte seier i Norsk Travderby - fem bak Gunnar Eggen og Per Ulven. Foto: Eirik Stenhaug , Equus Media

Ekte Derby-hat trick for Gundersen

Geir Vegard Gundersen (40) ble den andre i historien til å vinne Norsk Travderby tre år på rad, da han gikk til topps med egentrente Glen Ord Superb på Bjerke søndag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Dette er enormt. Jeg skjønte jeg kunne vinne med Glen Ord Superb da hesten ble nummer to i kriteriet i fjor, og etter å ha vunnet Derby med Viking Va Bene skjønte jeg at jeg kunne bli historisk med tre derbyseire på rad, sa Gundersen i seiersintervjuet.

– Dette er helt enormt. Nå er jeg halvparten så god som Per Ulven og Gunnar Eggen, det er mer enn nok for meg, fortsatte han.

Ulven og Eggen har begge ti derbyseire hver.

40-åringen vant sitt første Derby i 2005 med Erik Sandbæk-eide Jetstile. Deretter fulgte han opp i 2007 med Tinita Love.

I 2013 vant han med en av landets største travstjerner Support Justice, og fulgte opp med Viking Va Bene i fjor.

Ti år etter hans første seier vant han igjen for Erik Sandbæk da han styre Glen Ord Superb inn til seier på Bjerke.

Gundersen x 3

Travtreneren startet dagen med å vinne med sitt flaggskip Support Justice, som var alene på streken i Karsten Buers æresløp.

Deretter fulgte sønnen Magnus Teien Gundersen opp med seier med Morten Langli-eide Thai Goodwill i hoppekriterium for varmblodshester. Til slutt satte han selv prikken over i-en med å fullføre et ekte Derby-hat trick med Glen Ord Superb.

– Nå skal vi feire med en middag, kommenterte suksesstreneren.

Gundersen er kjent som en mann som sjeldent feirer etter en lang travdag.

– Det er det første Kriteriet jeg kjører og så vinner jeg. Følelsen er ubeskrivelig. Jeg har aldri følt samme glede som da jeg passerte mål som vinner, kommenterer Gundersen junior.

Spanderte på hele Bjerke

Selv innrømmer eier Morten Langli at hjertet nærmest sto stille under løpet.

– Jeg fikk selv muligheten som unggutt. Derfor ga jeg Magnus muligheten til å kjøre Kriteriet. Det er ungdommen som skal drive norsk travsport videre, sier Langli, som på seremoniplass inviterte hele Bjerke på drinker i baren.

Den store klasseløpssøndagen ble ikke bare en jubeldag for familien Gundersen. Jomar Blekkan, som fikkOslo Grand Prix i juni ødelagt etter å ha avlagt en positiv promilleprøve med 0,01 promille for mye, fikk en solid opptur da han gikk til topps med egentrente Jærvsørappen i Derby for kaldblodshester.

VANT: Jærvsørappen og Jomar Blekkan vant derby for kaldblodshester. Foto: Eirik Stenhaug ,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder