GIR IKKE OPP: Travkusk Atle Hamre fikk ikke medhold i Oslo tingrett i kravet mot Det norske travselskap. Bildet er fra 2007. Foto: Prebensen, Nicolai

GIR IKKE OPP: Travkusk Atle Hamre fikk ikke medhold i Oslo tingrett i kravet mot Det norske travselskap. Bildet er fra 2007. Foto: Prebensen, Nicolai

Hamre nekter å gi seg

I går røk Atle Hamre (52) i nok en rettssak. Nå vil han prøve livstidsutestengelsen fra travsporten for lagmannsretten.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


Advokat Nils Christian Nordhus, som på vegne av advokatfirmaet Aarø uttaler seg i Atle Hamre-saken, opplyser til VG at den tidligere travkusken anker dommen fra Oslo tingrett i går.

Den fastslår at Det Norske Travselskap (DNT) frifinnes i søksmålet fra Atle Hamre, som også ble satt til å betale over 450000 kroner i saksomkostninger.

Bakgrunnen er en voldgiftsdom fra 2009, som fradømte den tidligere travkusken og hestetreneren retten til å drive med all organisert travsport.

Får støtte

Det var denne Hamre prøvde å få opphevet. Forgjeves.

- Han er uhyre skuffet, sier advokatfullmektig Nordhus om sin klient.

Tidligere er Hamre dømt for utpressing (to ganger) og grovt bedrageri. I 1998 ble han slått personlig konkurs. I dommen i den såkalte Christensen-saken fra 2002 måtte han betale tilbake 20 millioner kroner i tillegg til å sone fem år i fengsel.

Noen år senere måtte han sone en ny fengselsdom. Siden har han kjempet for retten å komme tilbake i travsporten.

- Har han råd til enda en rettsrunde?

- Det er personer som har støttet Hamre økonomisk. Vi håper han fortsatt vil få hjelp av personer som ønsker ham tilbake, sier Nordhus.

- Små sjanser

Han mener både lovanvendelsen og saksbehandlingen til tingretten har vært gal i denne saken.

Johan Fredrik Remmen har vært DNTs prosessfullmektig i denne saken. Han tror ikke Hamre vil vinne frem med noen anke i lagmannsretten.

- Her ligger en god avgjørelse i bunnen. Det er bare i helt spesielle tilfeller at de alminnelige domstolene kan sette til side en voldgiftsdom som er grundig. Vi har hele tiden følt at Hamre har hatt små sjanser. Den troen er ikke svekket etter tingrettens dom, sier Remmen til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder