Bronse til Kim Holmen i turn-EM

Junioren Kim Holmen klarte bronsemedaljen i finalen i hopp i turn-EM i Bremen søndag. Han ledet etter det første hoppet, men måtte se seg slått av de to hardeste konkurrentene etter andr hoppet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Kim gjorde to hopp fra samme gruppe. Det betyr at han automatisk blir trukket 0,4 poeng for andrehoppet, sier landslagsansvarlig Per Helge Carlsen i turnforbundet til NTB.

I det første hoppet søndag fikk Holmen 9,537 poeng. Han gikk i teten, men med bare 8,775 poeng i andre hoppet klarte han ikke å forsvare ledelsen. Dermed gikk gullet til Filip Ianev fra Bulgaria med 9,393 poeng, mens sølvet gikk til Jaroslav Basenko fra Ukraina. Han hadde 9,318 poeng.

- Kim Holmen har et stort potensiale i hopp og frittstående, og innsatsen hans i EM er svært oppløftende, sier Carlsen.

I det hele tatt har årets EM vært en opptur for norsk turnsport. Senioren Flemming Solberg klarte 12. plassen i lagkonkurransen og fikk tilslutt 14. plass i mangekampfinalen.

Han kommer til å bli innstilt til OL-deltakelse allerede søndag kveld, og Carlsen mener det ikke kan være tvil om at Solberg fra Drammen får klarsignal til Sydney-deltakelse allerede nå.

- Både Kim Holmen og Flemming Solberg har gjort en flott jobb i EM. Dette er virkelig oppløftende og bærer bud om bedre tider or norsk turnsport, sier Per Helge Carlsen til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder