Mol og Sørum smadret Brasil i gruppefinalen - drømmestart på VM

HAMBURG (VG) (Mol/Sørum - Pedro Solberg/Vitor Felipe 21–14, 21–15) Anders Mol (22) fikk akkurat den bursdagsgaven han ønsket seg: Norge vant gruppefinalen mot Brasil, og har fått en perfekt start på VM.

  • Ida Høidalen
  • Morten Asbjørnsen

Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) vant gruppefinalen mot Brasil, og har fått en drømmestart på verdensmesterskapet i Hamburg. Seieren ble også en fin bursdagsgave for Mol - som blir 22 år i dag.

– Dette er den beste bursdagsgaven jeg kunne fått - å få lov til å spille her foran 5000 mennesker. Vi spiller en god kamp mot Brasil, så det var skikkelig, skikkelig deilig, sier Mol når VG møter ham like etter kampen. Da har han nettopp fått bursdagssang sunget for seg av flere fans som ventet utenfor stadion:

Han skal fortsette feiringen med familiemiddag med resten av teamet til «BeachVolley Vikings» i kveld.

– Har du gitt Anders flere gaver enn bra spill i dag? Frokost på sengen for eksempel?

– Jeg står alltid opp etter Anders, så det var litt vanskelig, men dette var første bursdagsgave også kommer det flere utover kvelden, svarer makker Sørum hemmelighetsfullt.

Se høydepunktene fra kampen her:

Smadret Brasil

Med en god del norske supportere på tribunen ble Pedro Solberg og Vitor Felipe slått 2–0 i sett. Mol og Sørum hadde tilsynelatende full kontroll, og vant solid med settsifrene 21–14 og 21–15. Nå venter 16-delsfinale for de norske guttene, som er blant de største favorittene til å vinne hele turneringen.

– Det er utrolig deilig å ha en sånn start, for det er utrolig mange gode lag og litt andre forhold enn det vi er vant til. Det er flere folk, det er et VM. Det at vi klarer å spille oss gjennom på det nivået vi gjør og blir puljevinnere, er utrolig moro, sier Sørum.

Uansett resultat i kveldens kamp hadde begge lagene gått videre til 16-delsfinale, men gruppevinneren får bedre seeding. Trekningen om hvilket lag Norge møter i neste kamp skjer etter gruppespillet er ferdig onsdag.

Pedro Solberg og Vitor Felipe er ranket som nummer 24 i turneringen. Om du synes brasilianske Pedro Solbergs etternavn høres norsk ut, har du helt rett. Solberg har norsk bestefar. Birger Dimitry Collett-Solberg flyttet fra Kristiansand til Brasil da han var 19.

GRUPPEVINNERE: Anders Mol og Christian Sørum vant gruppe A i VM. Foto: DAVID HECKER / EPA

Kan bli de yngste verdensmesterne noensinne

Mol og Sørum er blant favorittene til å vinne VM, de har vært verdens beste lag det siste året og er førsteseedet i mesterskapet. Om de klarer å vinne VM, vil de være de yngste verdensmesterne i sandvolleyball noensinne.

Tidligere i turneringen har de to slått både tyske Erdmann/Winter og cubanske Gonzalez/Reyes 2–0 i gruppe A.

I fjor vant de norske guttene EM. Se høydepunktene fra den finalen her:

Mer om

  1. Sandvolleyball
  2. Christian Sørum
  3. Anders Mol

Flere artikler

  1. Ble kåret til verdens beste trener: – Vet ikke om jeg fortjener det

  2. Mol refset arrangør: – Viktig at de fikk høre det ikke var godt nok

  3. Reagerer på lettkledde dansere i pausen: – Harry!

  4. Sandvolleyballduoen håver inn premiepenger – takker foreldrene

  5. Slik var Mol og Sørums vei til toppen: – De andre landene skjønte ikke hva vi holdt på med

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder