Mol og Sørum vant prøve-OL: – Veldig viktig

(Mol/Sørum - Ehlers/Fluggen 21–17, 21–18) Sandvolleyball-duoen Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) har funnet god-følelsen på neste sommers OL-bane i Tokyo.

 • Henrik Myhrvold Simensen
 • Regine Leenborg Anthonessen

Artikkelen er over ett år gammel

– Det var veldig gøy. Vi tar med masse gode erfaringer inn mot OL til neste år. Det var veldig viktig for oss å ta den turen her og komme så langt som vi gjorde, sier Anders Mol til VG en liten stund etter kampen.

Han og Christian Sørum tar seg tid til å svare på noen spørsmål på vei til flyplassen, hvor turen straks går videre til Wien, der de skal delta i fem stjerners turnering. En turnering de vant i fjor.

Tyskerne Ehlers og Fluggen kom godt i gang, men så startet det norske maskineriet. Mol og Sørum tok fire strake poeng og snudde fra 6–8 til 10–8. Derfra var det enveiskjøring, og settet ble vunnet 21–17.

les også

Ett år til sommer-OL: Dette er vårt sikreste medaljehåp

Den svake starten gjentok seg i andre sett, men etter å ha kommet under 4–1 våknet den norske duoen igjen. Ved den tekniske time outen ledet tyskerne 11–10, men med noen kjappe poeng var stillingen snudd til 16–12 til Mol og Sørum.

Derfra hadde de full kontroll, og vant det siste settet 21–18.

– De er et nytt lag, så vi har ikke møtt de før. Det er alltid litt annerledes og det merket vi i starten. Vi prøvde litt forskjellige taktikker også funket det bedre midtveis, og vi klarte og holde ledelsen ut i begge settene så det var deilig, sier Sørum.

Mol og Sørum har hatt en fantastisk sesong, og vært det beste paret i verdensserien. Dette var duoens niende turneringsseier denne sesongen.

I VM ble det derimot en liten skuffelse. De røk ut i semifinalen, og gikk glipp av muligheten til å spille om sitt første VM-gull. De slo derimot tilbake i finalen, og vant VM-bronsen.

Med seieren i storturneringen i Gstaad tidligere denne måneden ble Anders Mol og Christian Sørum tidenes mestvinnende norske lag i verdensserien.

Nå gjenstår det fire turneringer før duoen er ferdige med sesongen.

les også

Slik skal Mol og Sørum trene mentalt for å riste av seg VM-skuffelsen

– Det har vært ganske tøft. Mye reising og mange kontinenter. Man kjenner det på kroppen. Nå blir det Wien neste uke, det er en kjempestor turnering, kanskje den største etter VM, så lett å motivere seg, sier Anders Mol.

Deretter følger EM, en turnering i Oslo og en siste i Roma.

– Det å spille turneringer på høyt nivå er den beste treningen du får. Det å lade om og spille ny turnering er en måte å utvikle seg enda mer. Vi tror vi skal spille bra, men jeg forventer egentlig ikke at de skal vinne de siste fire, sier trener Kåre Mol, som igjen er målløs over prestasjonen til den norske superduoen.

Mer om

 1. Anders Mol
 2. Christian Sørum
 3. Sandvolleyball

Flere artikler

 1. Hentet viktige erfaringer i Tokyo: – Ballen oppfører seg litt annerledes

 2. Slik var Mol og Sørums vei til toppen: – De andre landene skjønte ikke hva vi holdt på med

 3. Mol og Sørum med uvirkelig seiersrekke: – Nesten så jeg ikke tror det

 4. Sandvolleyballduoen håver inn premiepenger – takker foreldrene

 5. – Sykt å ikke spille kamper på halvannet år

Fra andre aviser

 1. Mol og Sørum klare for kvartfinalen i Roma

  Bergens Tidende
 2. Mol og Sørum fortsetter å herje. Duoen er klar for EM-semifinale.

  Aftenposten
 3. Nå er Mol og Sørum tidenes mestvinnende norske lag

  Aftenposten
 4. Mol og Sørum til finale i Japan

  Aftenposten
 5. Mol og Sørum videre til EM-kvartfinale

  Aftenposten
 6. Mol og Sørum til finale i Japan

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder