Mikaela Shiffrin slo verdenscuprekorden til Vonn - Kilde hyller kjæresten

I femte forsøk ble Mikaela Shiffrin (27) den mestvinnende kvinnealpinisten i verdenscupens historie.

Publisert:

Shiffrin vant storslalåmen i Kronplatz foran Lara Gut-Behrami og Federica Brignone. Ragnhild Mowinckel ble beste norske på 11. plass.

Tirsdagens seier førte Shiffrin forbi Lindsey Vonn. Etter at Shiffrin ble nummer to i Flaschau 10. januar, for så å bli nummer fire i Cortina, med to påfølgende 7. plasser, så var det en ny mulighet for seier tirsdag. Og den tok hun.

Nå er hun den største.

– Jeg vet ikke engang hva jeg skal si om det, sier Shiffrin ifølge den sveitsiske avisen Blick.

Både Shiffrin og Vonn sto med 82 seirer i verdenscupen foran storslalåmrennet i Kronplatz i Italia, men da Shiffrin var 0,45 sekunder foran Lara Gut-Behrami tirsdag ettermiddag - så ble hun historisk: Ingen kvinne har vunnet flere verdenscuprenn i alpint.

Rett etterpå la Aleksander Aamodt Kilde ut en hilsen på Instagram med teksten: Goat «Greatest of all time», mange hender som former et hjerte og stjerner i øynene.

Shiffrin svarer Kilde med tårveåte øyne emojier, hjerte og et hjertekyss på Instagram:

Kilde har hatt en fenomenal sesong selv, med utfor-seire i Kitzbühel, Wengen, Val Gardena, Beaver Creek og Lake Louise. Han vant også Super-G i Wengen og Beaver Creek denne sesongen. Og snart er det VM.

I løpet av sesongen kan Shiffrin også bli tidenes mestvinnende alpinist i verdenscupen uansett kjønn, hun er snart forbi den svenske legenden Ingemar Stenmark. Han tok i sin tid 86 seirer.

Shiffrin er bare 27 år, og uten skader er det gode muligheter for at Aleksander Aamodt Kildes kjæreste tar seg forbi den svenske legenden allerede denne sesongen.

Og om Kilde gleder seg over kjæresten tirsdag, så var det ikke mindre glede hos Shiffrin da Kilde vant utforrennet i Kitzbühel lørdag. Se på den dansen her:

Ragnhild Mowinckel var nummer ni og hadde 1,41 sekunder opp til ledende Mikaela Shiffrin etter første omgang. I 2. omgang klaffet det ikke for Molde-kjøreren og hun falt ned til 11.-plass etter en solid feil i henget.

Mowinckel tok karrierens tredje verdenscupseier da hun vant super-G i Cortina d'Ampezzo sist helg.

Thea Louise Stjernesund kjørte seg oppover listene etter en variabel 1. omgang. Hun endte til slutt opp med 16.-plass etter en god 2. omgang.

Mina Fürst Holtmann lå på 18.-plass etter 1. omgang, men kjørte ut i 2. omgang. Maria Therese Tviberg kjørte ut i 1. omgang.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no